Search for content, post, videos

Cand trebui sa-ti asculti prietenele atunci cand iti critica iubitul

Cand vine vorba de iubitul unei prietene bune, femeile sunt foarte critice si teritoriale chiar, gasind motive – uneori intemeiate, alteori nu – sa il faca cu ou si cu otet. Dar cat de bine este ca o femeie sa-si asculta prietenele atunci cand ii critica partenerul?

Ar trebui sa asculti sfaturile prietenelor despre iubitul tau daca:

1. Nu poti fi tu insati in preajma lui

Daca atunci cand sunteti impreuna tu esti foarte tacuta, desi in alte momente esti un vulcan de cuvinte, si te simti incomod atunci cand el face glume proaste, inseamna ca este o problema in relatie. Asta nu inseamna ca el este un nemernic, dar se prea poate sa nu va potriviti, sa nu fie el potrivit pentru tine. Iar acest lucru va fi, cu siguranta, observat de prietenele tale care sunt obisnuite cu tine plina de viata, cu in rol de “Mutulica”.

2. Ai renuntat sa te mai duci la sala

Renuntatul la sala este doar un exemplu. Practic, este ceva in neregula cu relatia pe care o ai cu barbatul de langa tine atunci cand renunti la acele lucruri la care tineai foarte mult inainte. Poate tie nu ti se pare mare lucru ca nu te mai duci la sala si stai cu el in fata televizorului seara, iar prietenele bune iti vor atrage cu siguranta atentia ca aceasta renuntare o sa se reflecte negativ si asupra siluetei tale, si asupra relatiei.

Un barbat din cauza caruia renunti la obiceiurile tale preferate nu este potrivit tie, iar scuzele pe care ti le invoci tie insati ca sa accepti situatia nu vor prinde si la acea prietena buna care-ti poate deschide ochii asupra situatiei.

3. Nu mai ai nicio opinie proprie

Fie ca este vorba de politica, de situatia cainilor fara stapani de pe strazi, de problematica avortului, atunci cand tu nu mai poti vocifera niciun fel de opinie pentru ca el ti-o ia inainte si iti dicteaza practic parerea lui, atunci relatia de cuplu este problematica. T

u poti prea bine sa-ti spui “Pana una alta nu conteaza pentru mine daca iese Antonescu presedinte sau nu!”, insa problema nu trebuie privita din perspectiva unei singure situatii, ci din prisma faptului ca tu nu mai poti avea niciun fel de pozitie proprie vizavi de anumite lucruri.

In astfel de cazuri care se materializeaza adesea la iesirile in oras, cu oamenii apropiati, o femeie va observa mereu raportul de influenta dintre prietena ei buna si iubitul acesteia. In astfel de situatii, este cazul sa pui piciorul in prag si sa-ti asumi si exprim parerile.

4. Viata ta sociala este formata doar din el

Doar pentru ca te-ai mutat cu el si ca nu mai ai timp sa iesi atat de mult in oras cu prietenele vechi nu inseamna ca el trebuie sa devina unicul centru al vietii tale sociale. O prietena buna va observa imediat daca te izolezi cu el si daca refuzi iesiri in oras din tot felul de motive invocate in mod stupid. Acest lucru se intampla adesea cand el, partenerul, nu-ti place gasca de prieteni. Voluntar chiar, incearca sa te indeparteze facandu-se pe sine centrul vietii tale sociale.

Daca el este plecat un weekend din oras, tu ai pe cine sa suni sa iesi in oras, fara sa-ti fie jena ca n-ai mai dat demult un semn de viata? Daca raspunsul este nu, inseamna ca el ti-a acaparat viata sociala, iar tu l-ai lasat. Asculta-ti prietenele bune cand iti spun ca el te acapareaza, caci vad asta mult mai devreme decat constientizezi tu, si ia atitudine. Si el are prieteni, si tu ai prieteni. Nu renunta la ei pentru un barbat!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *