Search for content, post, videos

Inimaginabil! Cand si de ce se ingrasa si cand slabesc femeile din cauza barbatilor!

O statistica socanta arata ca femeile pana la 45 de ani tin, in medie, 61 de cure de slabire. Multe dintre acestea au un factor comun doar aparent inedit: barbatii.

O cercetare noua arata ca suisurile si coborasurile greutatii corporale, in cazul femeilor, sunt asociate cu starea de bine din relatia de cuplu sau de inexistenta partenerului. Asadar, si barbatii influenteaza ce marime purtam la haine!

Aproape jumatate dintre femei, mai exact 47%, se ingrasa in timp ce sunt implicate in relatii cel putin satisfacatoare, daca nu chiar fericite. Acelasi procent renunta adesea la fumat si descopera si tainele maternitatii.

Pe de alta parte, lipsa unui partener stabil contribuie uneori la scaderea in greutate. Mai mult de atat, studiul citat de publicatia britanica arata ca 27% din femei slabesc in timp ce trec printr-o despartire.

Exista mai multe sanse sa slabim decat sa ne ingrasam daca ne despartim de partener sau daca avem relatii nefericite.
Se stie deja ca obiceiurile alimentare influenteaza starea de spirit. Diferitele perioade prin care trecem in viata influenteaza, la randul lor, aceste obiceiuri nutritionale, motiv pentru care si greutatea corporala are de suferit sau de castigat.

Este usor sa fii relaxata cand esti implinita in relatie, cand mersul la sala sau joggingul in parc sunt inlocuite cu trandavitul in doi pe canapea, in fata televizorului, cu un bol mare de cartofi prafiti ca rasfat pentru tine si pentru iubit, spune nutritionistul Helen Bond.

Folosindu-se de experienta expertei in nutritie si de studiu citat, Huffington Post a intocmit doua topuri care arata cand se ingrasa cel mai des femeile și cand slabesc.

TOP 10 experiente in viata care ingrasa:

relatiile de cuplu fericite: 46%
perioada postnatala: 30%
relațiile esuate de cuplu: 28%
Locul de muncă sau cariera in sine: 27%
Somajul: 20%
Casatoria: 15%
Celibatul:14%
Despartirile: 12%
Mutarea dintr-o casa in alta: 12%
Maternitatea timpurie: 8%
TOP 6 experiente in viata care slabesc:
Despartirile: 27%
Celibatul: 24%
Relatiile nefericite: 21%
Un nou partener de cuplu: 19%
Locul de munca sau cariera: 17%
Nunta proprie: 17%

Asadar, numitorul comun al oscilatiilor de greutate, fie ca vorbim de ingrasat sau de slabit intr-o relatie fericita, intr-una esuata, sau in urma unei despartiri sau a nuntii proprii, este chiar barbatul. Prezenta sau absenta lui ne poate influența numărul de kilograme pe care îl indică acul cântarului, dar într-un final depinde strict de noi cat si ce mancam si ce stil de viata avem.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *