Search for content, post, videos

Beneficiile pentru sanatate de care se bucura indragostitii

Iubirea este un sentiment puternic. Iti face inima sa stea in loc, iar ochii iti stralucesc ca niciodata. Pe langa aceste senzatii pretioase, iubirea adevarata iti poate oferi o serie de beneficii pentru sanatate. In acest articol vom vedea cum acest sentiment te poate face mai sanatoasa.

Cui nu ii place sa fie indragostit? Iubirea vietii tale pare perfecta in ochii tai. Stie cand ai nevoie de o imbratisare, cand sa iti asculte problemele si cand sa te faca sa te simti speciala in zilele grele. El nu este ca cei din trecutul tau, nu te forteaza sa faci ce nu iti place, cum ar fi sa te uiti la meci sau sa iesi cu el si baietii in oras. El te considera cea mai frumoasa femeie din lume si nimic altceva nu mai conteaza.

Datorita multitudinii de senzatii pozitive pe care le ofera iubirea, oamenii de stiinta au facut multe studii de-a lungul timpului. Cercetatorii sustin ca relatiile ne fac mai puternici. In plus, multiple beneficii pentru sanatate au fost conectate cu senzatia de a fi indragostit.

Beneficiile principale ale iubirii sunt evidente:

Iti protejeaza inima

Un studiu de la Universitatea din Pittsburgh dezvaluie ca femeile ce au o casnicie sanatoasa si fericita sunt expuse unui risc minim de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare, comparativ cu cele ce se afla in casnicii problematice si pline de stres.

Longevitate

Cuplurile casatorite traiesc mai mult decat cei care decid sa ramana singuri. Cei casatoriti au mai putine incidente legate de atacul de cord, au un risc mai scazut de cancer si sunt mai putin predispusi la pneumonie.

Tratament pentru cancer

Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au descoperit ca pacientii care sufera de cancer ovarian ce au legaturi sociale puternice si se afla intr-o relatie fericita au mai multe celule ce omoara cancerul decat cei singuratici.

Risc scazut de depresie si abuz de substante

Conform studiilor, cei casatoriti sau in relatii de lunga durata au mai putine sanse sa fie in depresie. Dupa cum bine stim, izolarea sociala este o conditie ce se afla in directa legatura cu riscul de depresie. Ba mai mult, tinerii casatoriti sunt mai putin predispusi sa abuzeze de alcool sau alte substante.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *