Search for content, post, videos

Barbatii pot sa auda cand esti la menstruatie

Potrivit unui studiu recent, publicat de revista Ethology, un grup de cercetatori a studiat schimbarile din vocea femeilor aflate la menstruatie.

Studii mai vechi au conchis ca vocea femeilor se schimba in timpul menstruatiei si se pare ca barbatii reusesc sa perceapa aceste schimbari din voce. asadar, oamenii de stiinta au inregistrat mai multe femei aflate la menstruatie si au pus 50 de barbati sa asculte inregistrarile. Intrebati care cred ca sunt cele aflate la mensturaite, barbatii au raspuns corect in 35% din cazuri, lucru cat se poate de relevant, potrivit aceluias studiu.

Babratii au fost totodata pusi sa aleaga cea mai putin atragatoare voce si in 34% din cazuri acea voce apartinea uneia dintre femeile aflate la mensturatie. Iaci irasi, o serie de studii mai vechi arata ca majoritatea barbatilor prefera vocea unei femei atunci cand aceasta se afla la ovulatie. Cand este la menstruatie, barbatii percep vocea ca fiind neplacuta.

Se pare ca totul are o explicatie cat se poate de clara. Este vorba de genetica! Astfel, pe parcursul evolutiei, barbatii au cautat sa se imperecheze cu femei aflate la ovulatie, pentru a isi spori sansele de a le insamanta. Tocmai de aceea, s-au adaptat sa descopere prin toate simturile care este prioada propice de imperechere.

 

loading...
<

1 comment

 • <cite itemprop="author">Robert Alexandru Andries</cite>

  Pentru a putea accepta o astfel de concluzie :
  “Barbatii pot sa auda cand esti la menstruatie” ,
  ei ar fi trebuit sa recunoasca femeile care sunt in timpul menstuatiei
  – in peste 50% din cazuri – ,
  de altfel aceasta concluzie nu este valida din punct de vedere stiintific.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *