Search for content, post, videos

Barbatii admira femeile inteligente, dar se simt intimidati de ele

A avea o iubita inteligenta este una dintre dorintele, cel putin teoretice, exprimate de majoritatea barbatilor. Insa, in viata reala, un studiu recent dovedeste ca barbatii prefera sa admire, mai degraba, de la distanta femeile inteligente, refuzand chiar sa iasa la o intalnire cu reprezentante ale sexului frumos mai istete decat ei.

Din punct de vedere biologic, preferinta pentru femei inteligenta a barbatilor este usor explicabila: este normal sa-ti doresti sa cresti sansele copilului tau de a mosteni genele inteligente apeland fizic la o femeie cu grad mai ridicat de inteligenta. Pe langa aspectul biologic, multi barbati considera un atu, o “plus de valoare” pentru ei insisi daca se afiseaza cu o femeie inteligenta si cel putin placuta fizic. Insa, un studiu recent efectuat de o echipa de cercetatori proveniti de la Universitatea din Buffalor si Universitatea din Texas arata ca, in ciuda avantajului biologic, majoritatea barbatilor ar prefera sa iasa la intalnire cu femei nu mai inteligente decat ei!

Cercetarea, ale carei rezultate au fost publicate in revista de specialitate “Personality and Social Psychology Bulletin”, arata ca 86% din barbati s-ar simti mai confortabil cu o partenera care nu le depasesc nivelul de inteligenta decat cu una desteapta de pica.

Asta nu inseamna ca barbatii resping femeile inteligente. Nicidecum! Cercetarea a demonstrat ca femeile inteligente starnesc puternic interesul reprezentantilor sexului tare, insa, atunci cand ei sunt pusi sa si actioneze in consecinta, prefera sa stea deoparte, simtindu-se intimidati de acestea.

Practic, studiul arata discrepanta care exista intre ceea ce sustin ca-si doresc barbatii si ceea ce vor cu adevarat.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *