Search for content, post, videos

Aventurile extraconjugale: ar trebui sa ii spui sotului ca l-ai inselat?

O aventura extraconjugala nu echivaleaza, neaparat, cu destramarea casniciei. Modul in care actionezi dupa ce ai calcat stramb poate duce, de fapt, la salvarea sau la distrugerea relatiei de cuplu si, in ultimul rand, la divort.

 

Potrivit doctorului Scott Haltzman, autor al cartii „Secretele Supravietuirii Indifelitatii”, „multe persoane se angajeaza sa treaca peste actul de infidelitate si reusesc chiar sa-si intareasca relatia de cuplu”.

 

„Odata ce o aventura extraconjugala are loc, iti dai seama ca mariajul tau nu poate functiona pe pilot automat. A reusi sa continui casnicia dupa infidelitate este un efort sustinut pentru a depasi trauma, de ambele parti, inclusiv pentru cel infidel. Dar se poate, pentru ca abia in acele momente partenerii isi dau seama cat de puternici sunt si ce merita cu adevarat”, spune Haltzman.

 

Insa, pentru a trece cu adevarat peste infidelitate, trebuie mai intai sa o recunosti. Sinceritatea este primul pas spre salvarea casniciei.

 

„In majoritatea cazurilor, trebuie sa-i spui partenerului ca l-ai inselat. Este de la sine inteles ca un mariaj trebuie sa fie cladit pe sinceritate. Insa, se intampla adesea ca atunci cand tu, infidelul, te hotarasti sa iti marturisesti fapta, partenerul sa stie deja sau, cel putin, sa aiba o banuiala puternica. Recunoscand aventura extraconjugala iti cruti, practic, sotul sau sotia de starea permanenta de incertitudine si banuiala care sigur il/o macina”, spune Scott Haltzman.

 

El mai atrage atentia asupra importantei locului in care te afli atunci cand iti marturisesti „pacatul”. Ideal este sa fiti impreuna acasa, doar voi doi, nu in parc, nu la masa intr-un restaurant, nu cu copiii in drum spre scoala. Totodata, oricum ar fi, este dureros de auzit ca ai fost inselat, dar si de rostit cuvintele „Te-am inselat”. Cel mai bun mod este sa spui direct, sincer, fara ocolisuri ce ai facut.

 

Haltzman atrage atentia ca nu exista nicio reactie predictibila din partea sotului sau a sotiei care afla ca a fost inselat/a, motiv pentru care infidelul trebuie sa fie pregatiti de orice si sa accepte orice forma de manifestare a partenerului inselat, atat timp cat nu implica un atentat la viata lui sau a ei.

 

Pe de alta parte, cel care isi marturiseste fapta trebuie sa fie constient ca acea conversatie este doar inceputul, nu sfarsitul. Descoperirea intregului adevar, de la detalii la stari de spirit traite si chiar negate de cel care le-a trait, se va face pe parcurs, intr-un proces dureros, care insa merita daca partenerii nu reusesc sa-si conceapa viata unul fara celalalt.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *