Search for content, post, videos

Atentie cupluri: iata cum iti poti asculta si intelege partenerul mai bine

Certurile sunt inevitabile. Aceste trucuri de comunicare te pot ajuta pe tine si pe partenerul tau sa va rezolvati problemele.

Cand ai ceva de zis vrei ca partenerul tau sa fie atent la fiecare cuvant pe care il rostesti, insa uneori ai impresia ca te ignora. Chiar daca ai impresia ca esti un mai bun ascultator, probabil ca esti vinovata de aceleasi greseli ca ale partenerului tau.

Avem echipamentul necesar pentru a asculta: avem 2 urechi, o minte si o inima, insa in loc sa ascultam suntem mai grabiti sa ne dam cu parerea.

Concentreaza-te la momentul actual Este ceva normal pentru mintea ta sa zboare in alte locuri in timpul unei conversatii, insa daca esti constient de asta este mai usor sa combati aceasta tendinta. O persoada obisnuita rosteste in medie 125-180 de cuvinte pe minut si poate asculta 400-500 de cuvinte pe minut. Cel care asculta este superior in aceasta situatie. De aceea te poti gandi la serviciu sau la cina si sa intelegi ceea ce iti spune cel de langa tine in acelasi timp.

Nu ii intrerupe Ai completat vreodata fraza partenerului tau? Fie ca ai prezis bine sau nu, l-ai ignorat intr-un fel, fapt care il poate determina sa nu mai impartaseasca totul cu tine. Intreruperile nu sunt de ajutor si dau dovada de nerabdare. Problema este ca de multe ori nu suntem interesati de ceea ce vor sa spuna, asteptam sa ne vina randul sa vorbim.II intrerupem cu replici de genul: „Da, inteleg” si le raspundem cu o poveste despre noi. Acestea sunt greseli Cand partenerul tau iti spune ca vrea sa ii asculti, ai grija cand vorbesti si ce spui.

Doar ascultai Cand persoana de langa tine impartaseste ceva important, ascult-o. Nu o sfatui si nu iti da cu parerea pana nu termina. Majoritatea persoanelor asculta cu intentia de a reactiona, in loc sa inteleaga. Conversatia incepe sa semene cu un meci de ping pong.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *