Search for content, post, videos

Asa iti poate distruge dieta relatia! Te vei gandi de doua ori inainte sa te apuci de slabit

Potrivit ultimelor studii realizate de sociologi si psihologi, se pare ca pierdera in greutate poate sa afecteze in mod negatic relatia de cuplu, in ciuda faptului ca pana acum se credea ca viata sexuala devine mai buna odata cu slabitul.
Studiul afost realizat de catre cercetatorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord si cei de la Universitatea din Texas si a conchis ca atunci cand unul dintre partenerii de cuplu slabeste mult viata sexuala are de suferit destul de tare.

Se pare ca acest lucru este cauzat de faptul ca persoana care slabeste sufera, totodata, si o transformare la nivlel psihic.
Mai concret, cel sau cea care pierde in greutate are impresia ca partenerul nu face destule eforturi pentru, asa cum au facut ei slabind, pentru a intretine relatia. Astfel, se ajunge la probleme de natura sexuala si la rarirea contactelor sexuale si totodata la discutii in contadictoriu in timpul carora partenerul care a slabit ii reproseaza celuilalt ca nu face acelasi efort.

La studiul respectiv au participat 21 de cupluri din Statele Unite ale Americii in care unul dintre membri a slabit, in medie, 14 kilograme in doi ani.

In unele cupluri, acest lucru a fost benefic insa cei care au recunoscut ca relatia lor s-a schimbat in rau si ca a avut de suferit dupa scaderea in greutate au fost mai multi. Acestia din urma au recunoscut ca au inceput sa aiba discutii mai multe in contradictoriu, de cele mai multe ori plecand de la reprosurile mentionate mai sus si ca viata exuala a avut de suferit destul de mult tocmai din cauza faptului ca aceste discutii au devenit din ce in ce mai dese.
„Persoanele trebuie sa fie constiente ca pierderea semnificativa în greutate poate schimba în bine sau în rau relatia de cuplu. Schimbarile pot influenta dinamica din relatie, ceea ce poate avea repercusiuni inclusiv în privinta vietii sexuale”, a afirmat Lynsey Romo de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *