Search for content, post, videos

Apetit sexual scazut? De vina ar putea fi amicitiile cu prietenii partenerului

Ideal este ca o femeie sa se inteleaga bine cu prietenii iubitului ei, dar exista situatii in care relatiile amicale prea stranse pot afecta relatia din punct de vedere al apetitului sexual.

 

Intr-o relatie de cuplu, cand femeia se intelege bine cu prietenii partenerului, viata sociala este mai activa si mai relaxata, decat in situatiile in care ea nu-i suporta pe amicii lui.

 

Insa, barbatii trecuti de a doua tinerete ale caror iubite se simt prea bine in prezenta prietenilor lui poate trece printr-o scadere semnificativa a apetitului sexual.

 

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Chicago si de la Universitatea Cornell (New York) care au analizat vietile sexuale si vietile sociale a 3.000 de barbati cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani.

 

Relatiile amicale stranse ale sotiei cu prietenii sotului, chiar daca sunt perfect nevinovate, pot avea consicinte negative asupra sentimentelor barbatului. Pracitic, sotul care are o sotie volubila si prietenoasa cu amicii barbatului sau se poate simt lipsit de putere, furat de masculinitate. Acestor efecte negative li se adauga scaderea stimei de sine si a apetitului sexual.

 

Cercetatorii de la cele doua centre universitare au constatat ca o apropiere pur amicala intre femeie si prietenii sotului ei creeaza barbatului senzatia ca ea are o relatie mai puternica cu amicii lui decat el insusi, se arata in studiul publicat in revista de specialitate „American Journal of Sociology” (AJS).

 

„Astfel ca partenera de viata intervine intre sotul ei si prietenii lui. Acest tip de relatie submineaza sentimentul de autonomie si de intiminate al barbatului, chestiuni extrem de importante care sunt notiunile centrale ale conceptului de masculinitate”, se mai arata in AJS.

 

Astfel de perceptii, chiar si nefondate, afecteaza nivelul de satisfactie si de atractie al sotului fata de propria sotie.

 

Daca se mai adauga si alti factori care pot scadea apetitul sexual, precum vreun tratament medicamentos, oboseala, insomniile sau pur si simplu, in unele cazuri, varsta, atunci este de asteptat ca dorinta de a face sex cu sotia lui scade semnificativ pentru barbat.

 

Problema poate aparea si la barbatii mai tineri decat cei analizati de specialistii americani. Pe fondul unei gelozii, chiar si latente, dar si a unui sentiment de invidie nerecunoscut, barbatul, chiar si tanar, isi poate respinge sexual iubita pe care o considera invaziva in relatia cu prietenii lui.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *