Search for content, post, videos

Anorexicele la psiholog

Vorbim azi despre dramele provocate de curele de slabire care duc pana la lesin, pana la un chin greu de suportat, care duc pana la anorexie pe tinerele. Sunt cateva exemple despre care voi vorbi fara sa dau nume fete, modele, manechine cu care am stat de vorba si am incercat sa le fac sa isi schimbe mentalitatea in ceea ce priveste aspectul lor fizic si implicit viitorul lor.

Am cunoscut fete care lucrau in modeling dar si fete care pur si simplu voiau sa fie slabe si apoi foarte slabe crezand ca asa vor avea succes si vor fi mai placute de barbati. Gresit ,din start gresit nici un barbat cu gandire matura si sanatoasa nu va fi placut impresionat de un fizic care seamana mai mult ca un schelet ambulant.

Zilele trecute o tanara imi vorbea despre cura ei de slabire pe care nu o intelegeam si cu care nu eram de accord pentru ca fizic arata bine doar era mai osoasa iar ei i se parea ca e grasa. Oricat de mult va slabi si va pierde din greutate oasele nu vor deveni mai usoare sau mai sibtiri si in scurt timp aspectul ei va deveni unul dezgustator! Pacat…am sa incerc sa o fac sa inteleaga ca viata ei nu depinde doar de faptul ca are 5 kilograme in plus sau in minus! Este important ca acest lucru sa fie inteles de toate fetele sau femeile care se gandesc la cure de slabire exagerate!

In primul rand dupa parerea mea si numai este important ca in modeling sa se analizeze acest fapt si ca si in Spania, Franta si recent Izrael si in Romania sa fie revizuit si reanalizat standardele si cerintele in ceea ce priveste aspectul modelelor care dau un exemplu din pacate negativ tinerelor care vor sa urmeze aceasta cariera.

Sunt si cazuri in care tinerele fete s-au oprit din infometare si-au schimbat radical viata trecand la un regim de viata sanatos care include alimentatie normala, sport, fittnes si activitati care relaxeaza mintea umana!

In cazul in care tinerele fete nu sunt foto-modele si nici manechine sfatul meu este sa duca o viata normala, sanatoasa pentru ca este evident ca nu kilogramele sunt totul intr-o relatie si nu greutatea in kilograme este hotaratoare in ceea ce priveste viitorul unei femei…bineinteles ma refer si la femeile mature, casatorite sau necastorite, ma refer in general la FEMEI!

Exempulul anorexcicelor nu trebuie urmat, cea mai buna prietena a unei femei nu trebuie sa fie anorexia, statisticile spun ca 90 % dintre anorexici sunt femei.

Trebuie tras un semnal de alarma pentru ca pana la urma anorexia nervoasa este o boala psihica iar femeia anorexica care se va privi in oglinda se va vedea mereu OBEZA si GRASA!

Gabriela Lapadatu

Psiholog Lyla.ro

 

CITESTE SI

Psihologul Lyla, despre singuratate si solutii sa nu disperi

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *