Search for content, post, videos

Ai „stofa” de sotie? Semne care-ti spun daca te vei casatori sau nu

Exista anumiti factori care pot indica o viitoare casatorie sau celibatul si, in mod surprinzator, acestia nu au nicio legatura cu faptul ca esti sau nu implicat/a intr-o relatie amoroasa.

 

Ce face o persoana sa aiba „stofa” de sot sau de sotie? Felul in care arata? Felul in care se comporta? Daca are sau nu ca obiectiv – apropiat sau indepartat – o casnicie?

 

„Stofa” de sot sau de sotie nu este data, sub nicio forma, de existenta unei relatii de cuplu de lunga durata in prezent sau in trecutul unei persoane. Mai mult cercetatori in psihologie si sociologie au stabilit ca aceasta „stofa” este data, de fapt, de trei factori-cheie care tin strict de persoana, nu de statutul lor relational. Mai exact, atractivitatea fizica, atractivitatea personalitatii si ingrijirea personala pot spune daca o persoana este sau nu „eligibila” pentru a deveni sot sau sotie.

 

Cu cat un om este mai bine „pregatit” din punct de vedere al celor trei factori, asadar este atragator, placut ca personalitate si are grija de propriul fizic, cu atat acel om are o „stofa” mai buna de sot sau de sotie.

 

Asta explica, de exemplu, de exista barbati foarte atragatori si bine ingrijiti care raman totusi singuri, preferand, in aparenta, celibatul. Cel mai probabil, au un mare minus la factorul „personalitate placuta”. De altfel, a fost stabilit stiintific ca o casnicie are sanse mai mari la fericire daca barbatul (asadar, nu femeia) are o personalitate placuta, toleranta.

 

Totodata, astfel se explica si de ce unele persoane, femei sau barbati, care duc lipsa in materie de atractivitate fizica, isi gasesc „perechea” si se casatoresc. Cel mai probabil, aceste persoane nu tocmai atragatoare fizic sunt agreabile ca personalitate si isi ingrijesc corpul.

 

Factor care poate indica predispozitia la casatorie ce tine de ingrijirea personala are cel mai mare impact cand vine vorba de dezvoltarea relatiei si dorinta de a o mentine. Pana una alta, niciun om nu-si doreste un partener neingrijit, ca nu se spala pe dinti regulat, care poarta haine murdare si care nu se spala, de regula, pe sine. Iar acest aspect nu tine doar de disconfortul creat de murdaria persoanei, ci si de perspectivele de viitor asupra familiei. Spre exemplu, unele femei pot trece cu vedere ca partenerul lor nu s-a spalat inainte de a se baga in pat sau ca „uita” sa se spele pe dinti, dar si-l imagineaza cu greu in perspectiva de tata. Cum poate creste o femeie un copil sanatos, care sa aiba implementate preceptele igienei personale, daca cel mic isi vede tatal nespalat, nearanjat?!

 

Iata de ce predictibilitatea unei casnicii depinde de toti cei trei factori: atractivitatea fizica, atractivitatea personalitatii si ingrijirea personala. Studiul care a stabilit acest lucru a fost publicat recent in revista de specialitate Social Science Research, iar oamenii de stiinta care au lucrat la el au constatat ca o medie ridicata a celor trei factori denota faptul ca individul care a primit media are stofa de sot. Pe de alta parte, psihologii si sociologii care au lucrat la studiu au aratat ca nu este obligatoriu sa obtii un scor bun la toti cei trei factori, un neajuns putand fi compensat cu o mai mare atentie in alta arie. Spre exemplu, o personalitate dificila, dar care prezinta totusi bune intentii poate fi compensata de un fizic atragator si de o igiena personala stricta, la fel cum un om care mai face din cand in cand rabat de la igiena personala (pana in punctul sa devina deranjat celor din jur) poate compensa printr-o personalitate placuta si un fizic la fel de placut.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *