Search for content, post, videos

Ai ajuns “mamica lui” in loc de iubita? Semne ca-ti tratezi partenerul ca pe un copil

Aproape toate femeile sunt de acord ca barbatii, intr-o masura mai mare sau mai mica, sunt niste copii mari. Insa de aici pana la a-i trata ca pe niste copii este cale lunga si, bineinteles, o greseala majora intr-o relatie de cuplu.

Iata 5 semne clare care arata ca o femeie isi trateaza iubitul ca pe un copil, nu ca un egal al ei, ca pe un adevarat partener!

1. Il sacaie

Sacaiala, repetatul unui anumit lucru, a unei indicatii de cine stie cate ori arata, in mod clar, ca femeia care o face nu se asteapta ca partenerul ei sa tina minte acel lucru si sa il realizeze. Desi in unele cazuri trebuie repetata o indicatie pentru ca partenerul sa o tina minta, fiind vorba de regula de ceva foarte important, precis, de cele mai multe ori sacaiala femeii in relatie capata proportii exagerate. Sacaiala zilnica arata faptul ca femeia nu-l considera deloc responsabil pe iubitul ei, iar lipsa de incredere fata de partener duce deseori la scaderea stimei de sine in randul barbatilor aflati in aceasta situatie. Nu-i de mirare ca sacaiala este o cauza des intalnita a despartilor.

2. Barbatul lasa mereu de la el

Pe de alta parte, nu doar femeile sunt „vinovate” de tratamentul de copil aplicat barbatilor, vina fiind, in realitate, mereu impartita la doi. Acesta este si cazul barbatilor care nu-si mai provoaca cu absolut nimic partenerele, care spun mereu „Cum vrei tu” sau care renunta repede la parerile si preferintele lor atunci cand vad ca partenerele considera ca trebuie facut altfel. Astfel, ele sunt cele care „dicteaza” relatia de cuplu, exact cum face o mama cu copilul ei.

3. Barbatul este indecis

Cu cat barbatul este mai indecis, cu atat femeia controleaza mai mult relatie. Cand aceasta stare de fapt se intinde pe o perioada mai lunga de timp, apare un dezechilibru in raportul de forte dintre parteneri, o schimbare de roluri. Femeia nu mai este iubita care ii cere parerea partenerului ei, ci se transforma in mama care-i spune copilului unde sa mearga, cu ce sa se imbrace, ce sa manance si asa mai departe.

4. Ea face totul pentru el

Daruirea este un pilon esential in orice relatie de cuplu trainica. Insa exista o granita fina intre a darui ca partener intr-o relatie si a da totul de la tine, punandu-te pe plan secund. Cel mai adesea, femeile sunt cele care efectiv se sacrifica pentru partener, chiar si involuntar si inconstient uneori. Este vorba de acele relatii in care femeile se gandesc, inainte de a face orice, la preferintele partenerului: „Oare el ar vrea asa sau asa?”, „Lui ce i-ar placea mai tare?”, etc. Astfel de daruire este caracteristica mamelor, nu partenerelor de cuplu.

5. Ea ofera sfaturi nesolicitate

Femeile care dau sfaturi in fata partenerilor lor, fara ca acestia sa le fi cerut, arata practic ca cat de mult le desconsidera capacitatile de a se descurca singuri. Doar o mama poate avea atitudinea de „stai sa te invat eu cum sa treci strada” fara de copilul ei, o femeie trebuie sa se increada in partenerul ei si sa-l trateze ca pe un egal.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *