Search for content, post, videos

Afla cand femeile isi invinovatesc iubitii mai mult decat ar trebui

Femeile obisnuiesc sa-si invinovateasca mai des partenerii pentru esecul in relatia de cuplu, chiar daca acestia nu sunt pe atat de vinovati de despartire pe care sustin reprezentantele sexului slab.

 

Un studiu publicat in revista “Communication Monographs”, coordonat de profesorul de comunicarea Anita Vangelisti de la Universitatea Texas, a aratat ca persoanele nefericite in relatia de cuplu se concentreaza mai mult asupra propriei suparari si asupra propriilor frustrari atunci cand se cearta cu partenerii, in timp ce oamenii cu relatii amoroase implinite se concentreaza mai mult asupra starii de spirit a partenerilor.

 

Practic, in timpul unei dispute, o persoana care este, in general, multumita de relatie va incerca sa contrabalanseze si sa diminueze starea negativa a partenerului.

 

“In randul cuplurilor fericite, cand unul dintre parteneri este macinat de nervozitate si dezacord, celalalt partener se gandeste mai mult la solutii pentru a rezolva conflictul si incearca sa-si inteleaga partenerului”, spune cercetatorul Vangelisti.

 

Persoanele care au relatii nefericite sunt mult mai drastici si inflexibili in atitudine, in timp certurilor, fiind mai degraba interesati sa-si verse nervii si apoi sa schimbe subiectul de discutie, decat sa rezolve conflictul in cuplu.

 

Pe de alta parte, cercetarea a mai aratat ca femeile obisnuiesc mai des sa dea vina pe partenerii lor in caz de disputa in cuplu sau chiar de despartire, desi problemele pornesc, de regula, de la situatia financiara, de la prezenta fostilor iubiti sau fostelor iubite, dar si de la consumul excesiv de alcool.

 

Studiul arata practic ca femeile isi invinovatesc mai mult decat ar trebui partenerii de viata. “Rezultatele ridica niste intrebari serioase cu privire la diferentele din modul de gandire masculin si cel feminin”, atrage atentia profesorul Vangelisti.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *