Search for content, post, videos

Adevarul despre diferentele sexuale dintre barbati si femei

Barbatii actioneaza instinctiv cand vine vorba de sex, in timp ce femeile actioneaza emotional. Totusi, exista anumite tipare care diferentiaza apetitul sexual la femei si la barbati, influentand astfel si compatibilitatea in pat a partenerilor.

 

1. Barbatii se gandesc mai des la sex

 

Majoritatea barbatilor cu varste sub 60 de ani se gandesc cel putin o data in zi la sex, in timp ce doar la 25% din femei le sta mintea si la sex, in 24 de ore ale zilei. Totodata, barbatii au de doua ori mai multe fantezii sexuale decat femeile.

 

2. Barbatii sunt avizi dupa sex

 

Barbatii au chef de sex mai mult decat femeile, atat la inceputul relatiei, cat si dupa ani buni de relatie. Totodata, barbatii sunt mai predispusi sa caute alte partenere sexuale sau sa-si doreasca sa faca sex daca acest lucru este interzis. Doua treimi din barbati se masturbeaza, desi o treime dintre acestia marturisesc ca se simt vinovati ca o fac, in timp ce doar 40% din femei recunosc sa se autosatisfac. Totodata, frecventa masturbarii este considerabil mai mica la femei decat la barbati/

 

3. Inclinatiile sexuale ale femeilor sunt mai complicate

 

Cand vine vorba de ceea ce-i excita, la barbati lucrurile sunt simple. Au nevoie de putini stimuli sexuali, uneori chiar deloc, pentru a avea o erectie. In schimb, femeile necesita o stimulare mai discreta, complexa, care nu trebuie sa se bazeze neaparat pe factori vizuali. Pentru multe femei, trebuie sa fie indragostite pentru a fi interesate sexual de un anumit barbat. Totodata, femeile sunt mai flexibile cand vine vorba de orientarea sexuala. Pe langa heterosexualitate, femeile lesbiene obisnuiesc sa faca sex, ocazional, cu cate un barbat, marturisindu-si astfel si inclinarea catre bisexualitate. Pe de alta parte, sunt slabe sanse ca un barbat homosexual sa accepte macar ideea ca ar putea face sex cu o femeie.

 

4. Apetitul sexual al femeii este mult influentat de factori sociali si culturali

 

Atitudinea femeii fata de anumite practici sexuale are mai multe sanse sa se modifice in timpul vietii, in timp ce barbatii sunt mai rigizi in aceasta privinta, ramanand deseori in tiparele sexuale bine cunoscute si confortabile. Motivul pentru care practicile sexuale ale femeilor se schimba mai des tine de factori sociali, precum nivelul de educatie, profesia, cat castiga, inteligenta emotionala si intelectuala, dar si de cultura in care a crescut, inclusiv cea religioasa.

 

5. Femeile au nevoie de calea cea lunga spre orgasm

 

Tot pentru ca apetitul sexual al femeii este mai subtil fata de cel al barbatului, dar si pentru ca nivelul de excitare este puternic influentat de starea emotionala si de ce se intampla in viata ei de zi cu zi, femeia are nevoie de cai diferite fata de un reprezentant al sexului puternic pentru a atinge orgasmul. Cateva miscari de du-te-vino nu sunt suficiente, cum pot fi la unii barbati. Dorinta sexuala a femeii este mai contextuala, mai subiectiva si in directa legatura cu emotiile ei, acesta fiind si una dintre cauzele psihologice pentru care femeile ating mai greu orgasmul.

 

6. Femeile au altfel de orgasm decat barbatii

 

In medie, un barbat are nevoie de aproximativ patru minute pentru a ejacula, in timp ce media la femeie, la cere care pot avea orgasm, se situeaza undeva intre 10 si 11 minute. Totodata 75% din barbati au orgasm cand fac sex, finalizand partida, comparativ cu doar 26% din femei. Totodata, orgasmul feminin este mai dispersat in organism, dar si mai puternic, decat cel al barbatilor.

 

7. Libidoul femeii este mai vulnerabil la medicamente

 

Cand o femeie considera ca apetitul ei sexual a scazut ingrijorator, ar fi bine sa-si reciteasca prospectele medicamentelor pe care le ia, pentru ca, unele tratamente, chiar au capacitatea de a scadea libidoul. Pe de alta parte, barbatii sunt mai putin afectati de medicamentele pe care le iau, in ceea ce priveste riscul de disfunctii erectile. Asta nu inseamna, insa, ca nu risca sa aiba probleme de potenta din cauza altor factori.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *