Search for content, post, videos

Adevaratul motiv pentru care sexul nu este dezgustator

Unele persoane mai traditionaliste sexual considera anumite practici in pat dezgustatoare, dar, in general, majoritatea trece cu usurinta pentru unele momente care, in alte conditii, ar cauza strambaturi din nas.

 

Dezgustul in sine nu este o senzatie rau-facatoare, pentru ca ajuta oamenii sa se fereasca de unele circumstante care ar putea dauna sanatatii daca ar fi sustinute.

 

Obiectiv privind, sexul este una dintre acele circumstante cu potential de dezgust pentru ca implica o multe de fluide corporale: de la saliva la transpiratie, de la secretii vaginale la lichid seminal.

 

Acest fapt a determinat un grup de  oameni de stiinta sa investigheze cum de o activitate dezgustatoare in sine poate fi atat de ravnita si poate genera placeri atat de intense.

 

Rezultatele studiului, publicate de altfel in revista de specialitate PLoS ONE, au aratat ca starea de excitare de dinaintea sexului face ca aproape orice motiv de dezgust sa dispara pentru cel sau cea care o simte.

 

Cu alte cuvinte, dezgustul psihic la vederea unor anumite secretii, spre exemplu, dispare sau cel putin este atenuat daca persoana respectiva este excitata.

 

Din acest motiv, atat femeile, cat si barbatii sunt capabili de fapte „marete” din punct de vedere sexual, in pofida oricarei forme de dezgust, daca sunt cu adevarat excitati si tanjesc cu putere dupa persoana de langa ei.

 

Iata de ce preludiul are o importanta covarsitoare in placerea sexuala, caci prin acesta creste excitarea si descreste senzatia de dezgust fata de unele practici sau fluide corporale ale partenerului sau chiar proprii.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *