Search for content, post, videos

Adevaratul motiv pentru care apar certurile in cuplu

Multe dintre certurile aparute in relatiile de cuplu sunt cauzate nu neaparat de nemultumiri de convietuire, de frustrari personale sau de griji financiare, ci se isca dintr-un motiv neasteptat, caruia prea putini dintre noi ii acordam atentie.

 

Vrei ca relatia ta de cuplu sa fie armonioasa, placuta, fara certuri? Asigura-te ca tu si partenerul/a dormiti suficient de mult in fiecare seara. Multe dintre discutiile contradictorii in cuplu apar, de fapt, pe fondul oboselii, al somnului insuficient.

 

Prea putin odihna interfereaza ca abilitatile noastre de a gestiona conflictele in relatii si ne predispune la certuri cu partenerul, tocmai din cauza irascibilitatii care apare pe fondul noptilor nesuficient dormite. O singura noapte proasta de somn faca un cuplu vulnerabil in fata discutii in contradictoriu.

 

Cum afecteaza lipsa de somn relatia de cuplu:

 

1. Creste negativismul. Oamenii care dorm mai putin decat ar trebui sunt mai pesimisti defel, fapt ce influenteaza negativ si relatia cu partenerul.

 

2. Scade empatia. Oamenii care nu se odihnesc suficient sunt mai putin empatici, mai exact, le scade capacitatea de a-si intelege partenerii si de a se pune in locul lor in situatii delicate. Din acest motiv, partenerii de cuplu care-s obositi tind sa fie mai putin grijulii cu sentimentele celuilalt, riscand adesea sa-l raneasca chiar si fara sa vrea cu replici, gesturi sau cu o atitudine neintelegatoare.

 

3. Problemele sunt mai greu de rezolvat. Cu cat partenerii de cuplu sunt mai odihniti, cu atat isi rezolva mai usor discutiile in contradictoriu, se inteleg mai usor unul pe celalalt, sunt mai impaciutori si lasa de la ei. Cei care sunt obositi pentru ca nu dorm suficient sunt mai insensibili si “trag” mai mult pentru ei insisi decat pentru relatia de cuplu.

 

4. Scade apetitul sexual. Cu cat o persoana este mai obosita, cu atat are mai putin chef de sex. Intr-o relatie de cuplu, mai ales daca noptile nedormite bine se intind pe perioade lungi, acest lucru duce la aparitia tensiunilor sexuale intre parteneri, mai cu seama daca unul inca-si mai doreste sexual partenerul, iar acesta efectiv nu are chef sa faca sex.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *