Search for content, post, videos

Adevaratele motive pentru care unele femei doresc sa ramana celibatare

Casatoria cu iubitul din liceu si intemeierea  unei familii poate fi ceea ce o femeie isi poate imagina ca fiind recompensa suprema in viata. Ea poate insa sa isi doreasca sa ramana singura din varii motive. Indiferent care ar fi acestea, adevarul e ca, o femeie independenta nu are nevoie de o relatie, o casatorie, pentru a duce o viata implinita.

   Cariera

    Succesul in cariera este de multe ori o motivatie suficienta pentru o femeie sa amane momentul intemeierii unei familii. Ii face placere competitia, ii place sa urce treptele ierarhiei din compania  la care lucreaza, mai ales atunci cand marea majoritate a colegilor sai sunt barbati. Gestionarea unei cariere de succes si impacarea acesteia cu viata de familie, poate la un moment dat obstructiona ambitiile ei de a urca din ce in ce mai sus, pentru ca in general, inca are de muncit de doua ori mai mult decat un barbat  pentru a ajunge acolo.

   Autonomia

    O relatie presupune in permanenta compromisurile intre nevoile si dorintele tale ca femeie si cele ale partenerului tau. O femeie singura se bucura de aceasta autonomie in luarea deciziilor, neavand o alta voce care sa ceara satisfactie, nu isi face griji ca ar putea lua o decizie care sa contravina partenerului si nici nu este constransa in a alege ceva ce nu-i face placere.

Motive financiare

   Femeile independente, cele care pun mare pret pe cariera, vor fi independente si din punct de vedere financiar. Un partener-sot si eventual copiii, inseamna automat impartirea banilor in mai multe parti si griji suplimentare in gestionarea bugetului familiei. O femeie singura, va avea intotdeauna libertarea de a-si cheltui banii cum si pe ce ii face placere fara alte griji suplimentare.

   Libertatea sexuala

   O femeie singura isi va putea exercita si se va putea bucura de sexualitatea sa in orice fel isi doreste. In ultima perioada posibilitatile ei de independenta au crescut, nu mai are nevoie neaparata de un barbat pentru a putea concepe un copil, si nici un partener permanent pentru o viata sexuala implinita.

   Experientele negative

   Exemplul negativ al parintilor care au esuat in casatorie sau chiar experientele proprii ale unor relatii ratate, pot determina o femeie sa aleaga celibatul in dauna casatoriei. O noua relatie in care sa riste un nou esec, de multe ori nu merita riscul, mai ales atunci cand femeia este independenta.

   Asteptarea celui potrivit

    Poate ca nu ai intalnit inca persoana potrivita care sa te satisfaca din toate punctele de vedere si inca mai crezi ca acel „barbat mult visat” exista si la momentul oportun iti va iesi in cale. Adevarul e ca nu esti singura, multe femei aleg aceasta cale, in general fiind dispuse, mai mult decat in alte perioade ale istoriei sa astepte chiar si pana la varste mai inaintate pentru a-si intemeia o familie. Fiind independente, femeile nu mai au nevoie de a se aseza la casele lor din motive sociale sau economice.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *