Search for content, post, videos

Abilitati esentiale pe care trebuie sa le dezvolti inainte de casatorie

Asa cum inainte de a-ti lua permisul de conducere trebuie sa inveti legislatia rutiera si sa conduci, asa ar trebui sa-ti dezvolti si niste abilitati cruciale inainte de casatorie.

Fara aceste abilitati esentiale, exista mari riscuri de certuri aprinse, cu scandaluri in cuplul casatorit.

4 abilitati esential pe care trebuie sa le inveti inainte de nunta!

1. Gestionarea propriilor emotii

De suparare, de furie, un copil incepe sa planga, sa tipe, sa se tavaleasca pe jos. Pe masura ce creste, astfel de accese dispar de regula. Insa chiar si adult fiind, omul poate avea dificultati in gestionarea propriilor emotii. Mai ales la nervi, la suparare, la furie si la frustrare, unii adulti timp sa actioneze fie impulsiv, fie pasiv-agresiv. Niciuna dintre abordari nu este una sanatoasa. Inainte de casatorie, fiecare ar trebui sa invete sa-si gestioneze propriile stari emotionale pentru ca partenerul si cuplul, ca intreb, sa nu aiba de suferit din cauza tavalugurilor de crize emotionale care ar putea aparea pe parcursul unei casnicii.

2. Buna comunicare

O persoane, femeie sau barbat, inainte de a se casatori trebuie sa stie cum sa puna problema intr-o conversatie. Discutiile cu note dramatice, prea emotionale, prea laconice in informatii fac enorm de mult rau unei relatii de cuplu. Din acest motiv un om care urmeaza sa se casatoreasca ar trebui sa-si fi dezvoltat deja bune abilitati de comunicare atat din perspectiva a ceea ce vrea el sa spuna, cat si din perspectiva interlocutorului pe care trebuie sa stie sa-l asculte.

3. Rezolvarea conflictelor

Femeia sau barbatul care are planuri de casatorie trebuie sa stie sa rezolve conflictele aparute in viata de zi cu zi. In principiu, multi vor spune „Dar eu stiu oricum!”. Ei bine, nu! Desi fiecare om e diferit, iar dinamica fiecarui cuplu este diferita, daca obisnuiesti sa pui paie pe foc in discutii atunci nu dispui de o buna capacitate de rezolvare a problemelor. Iar probleme vor fi categoric intr-o casnicie! Cine se asteapta sa nu fie traieste in glob de cristal care se va sparge la un moment dat.

4. Atitudinea pozitiva

A zambi, a rade, a lua lucrurile lejer, a gandi pozitiv in fata oricarei probleme sau provocari. Toate acestea sunt esentiale pentru o persoana care intentioneaza sa se casatoreasca. Bunastarea in doi depinde de bunastarea fiecaruia dintre partener, iar daca unul dintre ei este mai mereu morocanos, trist, plictisit sau chiar panicat in fata oricarei probleme, gandindu-se la ce-i mai rau, atunci relatia de cuplu va avea de suferit pe termen lung.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *