Search for content, post, videos

9 motive pentru care barbatilor le este teama de implicare

Exceptand aspectele responsabilitatii, relatiile serioase intimideaza majoritatea barbatilor. Relatiile evolueaza, iar o relatie de lunga durata implica niste provocari.

Iata o lista cu provocarile care pot aparea in relatiile de lunga durata:

Obisnuinta
A te obinui unul cu celalalt este un lucru bun in general. Invatati care sunt butoanele potrivite ale celuilalt si cum trebuie folosite, cand sa incetiniti ritmul, cum sa va faceti fericiti. Este acelasi lucru ca in prietenie, cand cunostintele compatibile se transforma in prieteni buni. Odata ce va obisnuiti unul cu celalalt, invatati sa va confruntati cu capriciile celuilalt, si sa concepeti metode de-a nu lasa aceste capricii sa devina motiv de despartire.

Este intimidant sa cunosti pe cineva atat de profund. Aceasta poate cauza o teama de pierdere a intimitatii.

Diminuarea interesului
Odata cu obisnuita si cresterea sigurantei relatiei, descreste valoarea fascinatiei pentru celalalt. Acestea elimina tensiunea jucausa si nesiguranta pe care o simtiti la inceputul relatiei. Cand lucrurile devin mai putin incitante, natura umana dicteaza sa o iei mai usor si a nu mai depui asa efort mare, ceea ce poate conduce la plafonare.

Provocarile vietii
Daca privesti o relatie de la prima intalnire pana la pensie, exista o curba Gauss in ceea ce priveste provocarile vietii. Copiii solicita viata unui cuplu deoarece parintii sunt preocupati de nevoile copiilor, iar atentia asupra partenerului este distrasa. Abia cand copiii ajung la un punct de implinire in viata si parasesc caminul familial, partenerii par sa se regaseasca.

Complacerea de sine
Siguranta unei relatii de durata atrage dupa sine riscul de complacere de sine. Este mai usor sa uiti sa creezi evenimente deosebite, sa te comporti si sa fii ca persoana de care s-a indragostit celalalt si sa mentii interesul viu. Ceea ce este ingrijorator e faptul ca nici nu-ti dai seama cand incepi sa te complaci si sa faci o obisnuinta din aceast fapt.

Ridicarea stachetei
Cu cat devine mai serioasa o relatie, cu atat mai dificila devine o despartire. Este mai usor sa nu cauti pe cineva dupa doua saptamani, sau sa te desparti dupa sase luni decat dupa un an. Odata ce te casatoresti, stacheta se ridica mai sus si trebuie sa faci fata provocarilor si sa rezolvi problemele ivite.

Deciziile de grup
Cat de usor este sa iei o decizie de unul singur? Intr-o relatie aceasta devine decizie de grup si trebuie sa te consulti cu cealalta persoana pentru majoritatea deciziilor personale inainte de-a actiona.

Relatiile sociale
Nu este indicat sa fii abonat la toate petrecerile dar viata de cuplu devine plictisitoare in lipsa socializarii. Evitati sa naufragiati pe o insula pustie.

Sacrificiile
Cuplurile care au o relatie de lunga durata isi reproseaza deseori sacrificiile facute pentru binele partenerului sau al relatiei. Desigur ca este posibil sa-ti urmezi visele individuale si sa evoluezi si in cadrul unei relatii, dar cu siguranta e mai usor cand esti pe cont propriu.

Tentatiile
Uneori iti iese in cale o persoana care te incita si te impresioneaza prin noutate. Intr-o relatie de lunga durata aceste tentatii trebuie infranate si eliminate pentru a nu cauza neplaceri si motive de discutii in cuplu.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *