Search for content, post, videos

8 lucruri despre orgasm pe care trebuie sa le stii

Subiectul orgasmului nu trebuie sa fie jenant si stanjenitor, este parte importanta a sanatatii precum este si spalatul pe dinti, doar ca mult mai distractiv.

Iata cateva lucruri interesante pe care iti doreai sa le sti, sau aspecte la care nici nu te-ai gandit in legatura cu marele O.

1. Orgasmul reduce durerea
Ai o durere de cap? Nu este un motiv sa nu faci sex, ci dimpotriva. Exista dovezi care arata ca sexul poate alina mai multe tipuri de durere inclusiv: durere cauzata de artrita sau durerea dupa o operatie, sustine Lisa Stern, specialist la Planificare Familiala in Los Angeles.

Aceasta se datoreaza in mare parte eliberarii oxitocinei in corp in timpul unui orgasm. Oxitocina este hormonul relationarii care genereaza sentimente pozitive si de relaxare . Efectele benefice de alinare a durerii dureaza in jur de 8-10 minute, dar Lisa Stern sustine ca nivelul durerii poate scadea si doar gandindu-te la sex.

2. Folosirea prezervativului nu afecteaza calitatea orgasmului
Nu e cazul sa fii ingrijorata ca folosirea prezervativului are vreo legatura cu calitatea orgasmului. Femeile au aceleasi sanse sa aiba orgasm cu sau fara prezervativ, fapt ce contrazice mitul conform caruia prezervativul afecteaza sexul , spune Dr. Debby Herbenick, cercetator stiintific la Universitatea din Indiana, autoarea cartii Pentru ca ma simt bine .

3. 30% din femei intampina dificultati in a avea orgasm
Daca ai avut probleme cu orgasmul, nu esti singura. Conform satisticilor, una din trei femei are dificultati in a ajunge la orgasm. De asemenea, 80% din femei au probleme cand este vorba doar de stimulare vaginala. Stimularea clitoridiana ajuta adesea, dar si tratamentul medical.

Disfunctiile sexuale feminine cu referire la imposibilitatea de a ajunge la orgasm sunt foarte comune si au facut subiectul multor controverse si cercetari medicale in ultimii ani. Adesea aceste disfunctii sunt asociate cu alte probleme medicale cum ar fii bolile tiroidei, depresii sau diabet.

4. Stimularea punctului G mareste sansele de a ajunge la orgasm
Poti sa iti identifici punctul G? G-ul vine de la numele ginecologului german Ernst Grafenberg care l-a descoperit in anii ’50. Sexologii au aprofundat cercetarile in legatura cu aceasta zona in care s-a dovedit ca exista numeroase terminatii nervoase menite sa ajute femeile sa aiba orgasm mai durabil si mai puternic. Dar este un subiect controversat.

Unii sustin existenta punctului G, si încurajaza femeile sa il gaseasca. Locul de amplasare poate fi usor diferit de la o femeie la alta, dar este cel mai des intalnit in interiorul vaginului si este caracterizat printr-o textura mai dura.

5. Orgasmul devine mai bun odată cu varsta
Sigur, există o mulţime de lucruri care se depreciaza odata cu varsta, dar viata ta sexuala se poate imbunatati, in mod special calitatea si frecventa orgasmului, sustine Dr. Herbenick. Orgasmul devine mai usor cu varsta , spune ea.

Ca un exemplu, în timp ce 61% din femeile de varsta 18 – 24 ani au avut orgasm ultima data cand au facut sex, procentul creste la 65% in cazul femeilor de 30 de ani, si la aproximativ 70% in randul femeilor intre 40 si 50 de ani .

Desi sondajul nu indica motivul pentru care orgasmele vin mai usor cu varsta, putem presupune ca femeile castiga experienta sexuala si au mai multa incredere in dormitor, prin urmare, se bucura mai mult. In plus, increderea si intimitatea pe care majoritatea femeilor o dobandesc in relatii pe termen lung pot contribui, de asemenea, la imbunatatirea increderii sexuale.

6. Femeile care diversifica lucrurile în dormitor au orgasm mai des
Daca aveti probleme in a ajunge la orgasm in timpul actului sexual, luati in considerare diversificarea lucrurilor, ne sfatuieste dr. Herbenick. Este mult mai usor pentru femei sa experimenteze orgasmul atunci cand se angajeaza într-o varietate de acte sexuale, spre deosebire de doar un singur act, spune ea. De exemplu, sexul vaginal plus sexul oral va genera o posibilitate mai mare de orgasm decat un singur tip de sex.

7. Increderea in sine a unei femei poate afecta calitatea orgasmelor ei
Cercetarile arata ca modul in care o femeie se simte cu privire la organele ei genitale este legat de calitatea orgasmelor ei. Ca doctor de sanatate a femeilor, pot garanta pentru faptul ca fiecare vagin arata diferit si nu exista niciun model de vagin perfect , spune Stern.

Atata timp cat vaginul nu este dureros si nu aveti secretie anormală, leziuni sau alte probleme medicale, te poti considera sanatoasa si normala. Creste-ti potenţialul de orgasm prin cresterea increderii in tine , a adaugat ea.

8. Foarte putine femei pot avea orgasm fara stimulare sexuala
Expertii spun ca este cu adevarat un fenomen. Motivul pentru care unele femei au orgasm spontan (in timp ce fac sport sau masaj de exemplu) este datorat cresterii fluxul de sange catre organele genitale si vibratiilor sau contactului cu clitorisul. (Sursa: womansday.com)

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *