Search for content, post, videos

7 subiecte delicate pe care trebuie sa le discuti cu partenerul de cuplu

Nu este niciodata usor sa incepi o conversatie cu: „Iubito/ule am ceva sa-ti spun” – mai ales cand este vorba despre sanatatea ta ori a jumatatii tale.

Chiar daca iti doresti sa nu tii nimic ascuns fata de partenerul/a tau/a nu te poti opri sa nu te gandesti daca aducerea in discutie a unui asemenea subiect nu poate pune relatia pe butuci. Insa, inainte de a deschide discutia, este bine sa te informezi despre afectiunea de care suferi, ori sa vorbesti cu un psiholog inainte si sa ai o idee despre cum ar putea reactiona partenerul.

Chiar si asa nu va fi un lucru usor. Iata 7 subiecte delicate pe care trebuie sa le discuti cu partenerul de cuplu.

  1. Problemele sexuale

Nu este usor sa vorbesti sex. Insa atunci cand relatia voastra pare a avea unele probleme din cauza a ceea ce se intampla in dormitor este important sa le discutati. Aceste probleme pot cuprinde dispareunia (femeia simte durere in timpul penetrarii), ejaculare precoce, disfunctii erectile si multe altele.

Ramani Durvasula, profesor de psihologie la Universitatea California spune: „Cel mai bine este sa aveti acesta discutie cand sunteti amandoi relaxati si puteti vorbi despre problema intr-o maniera lejera si nu cand sunteti dezbracati in pat. In multe situatii, o discutie franca si deschisa il poate face pe partener sa vorbeasca, la randul sau, despre problemele sale”.

  1. Afectiuni mintale

Afectiunile mintale – tulburare bipolara, depresie si tulburare de personalitate – pot determina o persoana sa aiba o imagine de sine scazuta, probleme emotionale, paranoia, agresiune, lipsa empatiei, comportament deviant si multe altele, ceea ce face ca traiul alaturi de persoana afectata sa fie destul de dificil.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *