Search for content, post, videos

7 motive pentru care NU trebuie sa ramai prietena cu fostul

„Hai sa ramanem prieteni” este una dintre replicile des auzite la despartire, menite, de fapt, intr-un mod foarte stanjenitor si stupid sa faca trecerea mai usoara de la a fi intr-o relatie la a fi singura.

Dar exista motive bine intemeiate pentru care nu trebuie continuata relatia cu fostul partener, indiferent de natura ei!

 

1. Este tortura

Gandeste-te: sunteti impreuna intr-un loc, doar ca „prieteni” dupa despartire. Se intampla sa te faca sa razi si tie sa-ti vina sa-l saruti. Te opresti pentru ca iti dai seama ca nu se poate, caci te-a lasat. De ce te-ai supune la o astfel de tortura, publica pe deasupra?

2. False sperante

Indiferent de motivul despartirii, replica „hai sa ramanem prieteni” lasa loc falselor sperante, voit sau nevoit.

6 lucruri pe care femeile nu le stiu despre iubitii lor

3. Nu poti sa schimbi trecutul

Sa fim seriosi?! Nu poti fi prietena cu omul pe care l-ai vazut gol, pe cel care s-a ras in zona intima de fata cu tine, pe cel pe care l-ai vazut „facand elicopterul” sau pe cel iti incanta diminetile cu cafeaua gata pregatita. Dupa o relatie stransa, pasionanta si cat se poate de intima, nu mai exista relatie platonica in adevaratul sens al cuvantului.

4. Nu iti doresti ca el sa fie cu altcineva

Chit ca trece o perioada acceptabila de „prietenie”, ce faci cand va aparea cu noua lui prietena, cucerire sau ce-o fi? Ce-i vei spune cand iti va marturisi ca este indragostit de o alta femeie? Ii vei spune: „Ma bucur pentru tine”, dar stii bine ca nu e asa. Nu te poti bucura de binele altuia daca iti frange tie sufletul!

6 idei romantice de a spune „Te iubesc”

5. Viata personala, la discretie

Sa spunem ca tu, nu el, si-a gasit de fapt pe cineva. S-ar putea sa ii spui ca te vezi cu un alt barbat, dar nu pentru a justifica de ce nu te vezi cu el in seara X, ci pentru a-l rani, pe cat poate fi ranit la o astfel de veste. Nu este sanatos sufleteste nici pentru el, dar nici pentru tine. Si intr-un final, oricat ai incerca, sunt sanse minime ca vreodata sa te simti in largul tau povestindu-i despre viata ta sexuala…cu altul.

6. Este incomod si pentru altii

Nu doar tu sau el va veti simti incomod, ci si prietenii vostri, care se vor sfii sa faca unele glume sau sa abordeze unele subiect cand sunteti amandoi de fata, pentru a nu rani pe unul sau pe altul.

7. Interpretezi gresit mesajele

O relatie lunga lasa in urma porecle sau nume de alint, depinde, dar si numeroase vorbe si priviri pline de complicitate pe care doar partenerii le inteleg. Chiar si involuntar, apropierea dintre voi doi, devenit prieteni dupa ce ati incetat sa fiti iubiti, va lasa loc ocaziilor in care unul sau celalalt va spune un nume de alint in momentul nepotrivit, va arunca o privire complice si cu subinteles. Dupa ce trec secundele in care au loc aceste mici gesturi, cel care sufera va interpreta gresit mesajele.

 

loading...
<

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *