Search for content, post, videos

7 motive pentru care cuplurile casatorite ajung la divort

Pentru multe persoane, inselatul este principalul motiv pe care-l considera responsabil de o despartire, insa in cazul cuplurilor casatorite, acesta este departe de a fi principala cauza de divort.

 

1. Casatoria din motive gresite

 

Una dintre principalele cauze de divort este luarea deciziei de a-ti pune pirostriile din motive gresite. Fie ca s-au casatorit pentru bani, pentru ca ea era insarcinata, pentru ca voiau sa obtina un credit anume sau pentru orice altceva in afara de a trai impreuna pana la adanci batraneti, cuplurile care s-au casatorit din motive gresite ajung de regula la divort.

 

2. Lipsa identitatii individuale

 

Relatiile in care codependenta face legea sunt, cel putin spus, nesanatoase. In momentul in care cel putin unul dintre parteneri nu-si poate stabili interesele, dorintele si nu poate lua nicio decizie in fata unei oportunitati fara sa se raporteze la celalalt, inseamna ca exista o dependenta emotionala si psihica foarte mare si ca pe parcursul relatiei acel partener si-a pierdut, practic, propria identitate. O relatie de cuplu, casatoria, are sanse de izbanda cand este construita pe doi piloni, pe doi indivizi cu propria gandirea si propriile dorinte, nu pe un singur partener si pe „apendicele” sau.

 

3. Nu sunt respectate rolurile

 

In aceasta situatie ajung mai ales cuplurile casatorite care au copii. Ei uita ca sunt sot si sotie si se comporta in permanenta ca mama si tata, neglijandu-si relatia amoroasa. Astfel de cupluri uita ca pentru a fi parinti buni trebuie, inainte de toate, sa fie un cuplu reusit, sa faca echipa buna ca sot si sotie.

 

4. Au viziuni diferite asupra modului de a trai impreuna

 

Multe cupluri isi dau seama abia dupa casatorie ca au viziuni total diferite asupra a ceea ce inseamna traiul in doi. El considera ca ea trebuie sa faca curatenie si sa gateasca, ea nu este de acord. El vrea sa mearga in concediu la o cabana izolata din creierii muntilor, ea vrea sa viziteze orase din tari straine. El tine cu dintii de bani pentru a pune deoparte si considera unele nevoi ale ei niste mofturi, ea este nemultumita de faptul ca aduce si ea bani in casa, dar nu se poate bucura in niciun fel de ei pentru ca sunt pusi la saltea. Astfel de situatii apar intr-un cuplu casatorit daca partenerii nu au vorbit deschis despre propria viziune asupra modului de a trai impreuna, de a atinge acel succes personal dorit de fiecare in parte, fiind o alta cauza des intalnita a divortului.

 

5. Disparitia intimitatii

 

Intr-o casnicie, gradul de intimitate dintre parteneri se modifica de-a lungul timpului din variate motive. Insa disparitia intimitatii in cuplu, a dorintei de a te iubi fizic cu sotul/sotia, este o cale sigura la divort, eventual si la infidelitate. Barbatii au nevoie de stimulare sexuala pentru a fi tandri, romantici, in timp ce femeile au nevoie de tandrete si romantism pentru a avea chef de sex. In momentul in care unul dintre parteneri nu satisface aceste nevoie, pe o perioada lunga de timp, intimitatea dispare, sotul si sotia devin colegi de apartament, iar divortul nu intarzie sa apara in astfel de conditii.

 

6. Asteptarile neimplinite

 

Fiecare partener asteapta ceva de la celalalt, indiferent cata libertate ii ofera. Insa, unele asteptari nu sunt, nu pot fi sau chiar nu trebuie indeplinite. In astfel de situatii, daca sotii nu discuta deschis motivele pentru care acele asteptari nu au fost implinite, daca nu fac compromisuri in jurul lor si se forteaza unul pe celalalt, prin santaj emotional, sa le realizeze, drumul spre divort este aproape sigur. Cand asteptarile raman neindeplinite o perioada lunga de timp apar criticile, sacaielile, amenintarile si santajul emotional pentru fortarea celuilalt sa faca ceva anume.

 

7. Banii

 

Cum nici inselatul nu este prima cauza a divortului, nici banii nu sunt. Totusi, adesea, in jurul banilor se isca mai multe tensiuni decat in jurul inselatului in principal din cauza incidentei. Venitul este constant, periodic, in majoritatea cazurilor lunar, in timp ce un act de infidelitate nu are o periodicitate, in mod normal. Situatia financiara a unui cuplu poate presara drumul spre divort, atat timp cat comportamentele partenerilor sunt contradictorii. Ea economiseste cu spor, el cheltuieste tot cu acelasi spor. Unul vrea sa faca un credit pentru a cumpara un anumit bun, celelalt considera ca acel bun nu este absolut necesar si nu merita un astfel de angajament financiar-bancar. Pe parcurs, cand apar in mod frecvent discutii aprinse din cauza banilor, solutia pentru a termina cu toate este deseori semnarea actelor de divort.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *