Search for content, post, videos

7 lectii despre sex din salbaticie

„You and me baby ain’t nothing but mammals” cantau candva membrii trupei americane Bloodhound Gang. Studii recent efectuate arata ca exista adevar in versurile lor si ca putem invata cateva lectii, chiar despre sex, din salbaticie.

Monogamia ajuta la procreere

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania (SUA) au studiat 18 grupuri de maimute pe o perioada de 16 ani si au constatat ca perechile care ramaneau impreuna aveau cu 25% mai multi copii decat perechile ale caror relatii erau afectate de o a treia maimuta. Așadar, fidelitatea in cuplu si casnicia de durata sunt favorabile procrearii.

 Sexul vocal, sigur sau periculos?

Cand mustele se imperecheaza, aripile lor produc un bazait atat de puternic incat pot fi auzite de prodatori. Constatarea a fost facut in urma unui experiment extins pe patru ani, condus de o echipa de cercetatori germani. Ei au urmarit vietile a 9.000 de muste si au observat ca 26% din ele au fost atacate de lilieci in timp ce se imperecheau, mai bine de jumatate dintre acestea fiind mancate. Asadar, bucurati-va ca va puteti exprima liber si cat mai vocal in timpul sexului. Pe de alta parte, atentie la „pradatorii” apropiati voua, cum ar fi parintii, copii sau vecinii care va pot auzi in momentele intime.

Traiasca „una mica”!

Calmarii au partide de sex de aproximativ trei ore. Oboseala de dupa, insa, pune in pericol atat femela, cat si masculul, caci nu mai sunt in stare sa-si procure de mancare si sa se fereasca de pradatori. Poate parea deplasata asocierea cu oamenii, dar asta nu inseamna ca nu ne putem bucura, in momente de oboseala si de lipsa de timp, de o partida scurta de sex.

Sexul este mai bun decat alcoolul

Un studiu efectuat la Universitatea din Missouri arata ca masculul musculitei de otet care este refuzat de femela prefera hrana cu continut de alcool mai mare cu 15%, comparativ cu masculii care s-au bucurat de o partida de sex. Profesorul Troy Zars sustine ca este o dovada a faptului ca alcoolul implineste unele cereri psihologice care apar in lipsa sexului. Asadar, in loc sa recurgeti la alcool, mai bine iubiti-va!

Drogul iubirii este real

Stim deja ca oxitocina, hormonul iubirii, creste ca nivel in organism dupa ce doi oameni au facut sex. Un studiu canadian arata ca acelasi lucru se intampla si la alte vertebrate, mai exact, la pesti. Cresterea nivelului de oxitocina la oameni are loc dupa fiecare partida de sex. Daca va mai atasati dupa o noapte fara obligatii si nu va puteti abtine sa doriti persoana respectiva pentru mai mult timp, este de vina oxitocina. Asadar, dati vina pe hormoni, nu pe voi.

Grija pentru propriul look

Oamenii nu sunt singurii care se dichisesc inainte de a iesi in oras sau de a se intalni cu partenerul de sex. Un studiu efectuat la Viena arata ca si pesti-zebra, atat femelele, cat si masculii, isi schimba dungile in timpul ritualului de imperechere. Cu alte cuvinte, am gasit scuza perfecta pentru a iesi, din nou, la cumparaturi si pentru a nu ne simti vinovate pentru ca avem trei rochii asemanatoare, dar de culori diferite.

 

„Nu” inseamna, de fapt, „NU”

Oamenii de stiinta de la Institutul Smithsonian au descoperit ca femelele dintr-o specie de paianjeni de padure, recunoscute pentru natura lor poligama, au dezvoltat un mecanism de autoaparare de nesurmontat atunci cand nu vor sa se imperecheze, blocandu-si practic organele genitale, mai ales in momentul depunerii oualor. Asadar, doamnelor si domnisoarelor, cand nu aveti chef de sex, fiti cat mai ferme si impuneti-va, caci „nu” inseamna, de fapt, „NU”, in niciun caz „poate”.

 

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">pasqualyna</cite>

    Nu veţi fi niciodată fericiţi sau satisfăcuţi, până când nu veţi descoperi care este dorinţa voastră profundă şi nu vă veţi dedica întreaga viaţă pentru a o împlini. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email doinagolpoian@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *