Search for content, post, videos

7 feluri de sex care-ti pot salva relatia

Sexul poate fi facut intr-o mie si una de moduri, de la puternic pasional la confortabil si tandru pana la animalic.

 

Actul sexual, in functie de natura lui, ne poate satisface (sau nu) anumite nevoi in relatie. Insa principalul rol al sexului, dincolo de satisfactia sexuala personala, este acela de a apropia partenerii, de a consolida relatia. De altfel, sexul poate mentine bunastarea relatiei de cuplu la fel de bine cum o poate distruge fie prin lipsa lui, fie prin calitatea inferioara a sa.

 

Exista anumite „feluri” de sex care apropie partenerii si care pot salva o relatie de cuplu fragilizata de rutina, de lipsa comunicarii sau a timpului petrecut in doi.

 

1. Sexul cu lumina aprinsa

 

Pentru unele persoane, sexul cu lumina aprinsa nu este mare lucru, insa multi oameni prefera sa stinga sau macar sa reduca intensitatea luminii in camera atunci cand fac sex, dintr-un sentiment de jena pe care o in fata partenerului, rusine care apare pe fondul unor frustrari personale vizavi de propria imagine corporala.

 

Insa lipsa luminii (sau intensitatea redusa a acesteia) se pune in calea intimitatii celor doi. Cum? Limiteaza contactul vizual intre parteneri. Doi parteneri cu adevarat intimi sunt aceia care nu se sfiesc in a se primi unul pe celalalt, dar si pe sine in timpul actului sexual. Din acest motiv, sexul cu lumina aprinsa poate reinnoda o relatie in care partenerii s-au distantat.

 

2. Sexul in miez de noapte

 

Se intampla adesea, atunci cand imparti patul cu partenerul, sa aiba loc o trezire simultana in timpul noptii. Motivele trezirii nu trebuie sa conteze, ci ceea ce fac partenerii ulterior. Ori se culca la loc, ori se inhama la o partida de sex.

 

Sexul in timpul noptii, chiar daca este de scurta durata si facut intr-o stare de semisomnolenta, va determina, cu siguranta, partenerii sa-si zambeasca cu complicitate a doua zi dimineata. Sexul in toiul noptii genereaza, psihic si emotional, un sentiment de apartenenta la relatie, de complicitate, ca si cum partenerii pastreaza impreuna un secret placut doar pentru sine, fapt care ii apropie.

 

3. Noutatea in sex

 

A iesi din rutina sexuala si a incerca ceva nou poate revigora o relatie de cuplu care lancezeste intr-un program care implica doar serviciu si somn. In unele cazuri, mai ales dupa o perioada indelungata de sex de rutina sau atunci cand unul dintre parteneri este mai timid si mai putin experimentat, a introduce ceva nou in partidele de sex poate reprezenta o problema. Insa o relatie de cuplu presupune o evolutie in doi, iar evolutia este dificil de obtinut fara a introduce „cunostinte noi”.

 

Fie ca este vorba de schimbatul locului de facut sex, a pozitiilor sexuale, a lenjeriei intime sau poate chiar introducerea jucariilor sexuale sau chiar a unei terte persoane intre asternuturile celor doi parteneri, o noutate in rutina sexuala poate apropia partenerii de cuplu.

 

4. Sexul confortabil si eficient

 

Acest tip de sex dureaza, de regula, putin, partenerii cunoscandu-si exact „punctele forte” pe care trebuie sa mizeze ca amandoi sa fie satisfacuti sexual. Este reconfortant si foarte intim sa stii ca celalalt iti cunoaste „secretul placerii sexuale” si ca si tu, la randul tau, il cunosti pe al lui. Atentie, insa! Acest tip de sex trebuie alternat cu cel in care introduci noutate si, evident, mai multa pasiune, pentru a nu-ti plafona viata sexuala.

 

5. Sexul in liniste totala

 

Iti amintesti cum era cand faceai sex intr-o incapere lipita de cea a parintilor tai (sau ai lui) sau cand te straduiai de zor ca sunetele emise in timpul partidei sa nu ajunga la colegul/a tau/ta de apartament?! Ei bine, sexul in liniste totala are ceva aproape adolescentin in el, iar toti partenerii de cuplu, indiferent de varsta, ar trebui sa-l practice din cand in cand pentru a-si aminte cum era cand erau tineri.

 

6. Sexul cu incidente

 

Cazutul din pat, crampele musculare sau daramatul unui obiect din camera sunt mici incidente care pot avea lor in timpul sexului. Dar sunt incidente amuzante de pe urma carora partenerii se pot apropia unul de celalalt prin simplul act al rasului, al facutului haz de necaz. Si daca romanii se pricep la ceva, cu siguranta se pricep la a face haz de necaz!

 

7. Sexul cat e ziua de lunga

 

Acest „fel” de sex nu trebuie sa implice un efort fizic care sa tina chiar cat este ziua de lunga, dar sa implice mai multe partide pe parcursul a 12 ore cat tine ziua. Poate prindeti o duminica libera amandoi, in care nu aveti nimic altceva de facut decat sa zaceti in par si sa va uitati la filme, sau poate, pur si simplu, refuzati sa faceti treburile care va asteapta in ziua libera, caci – pana una alta – nu e ca vor disparea maine!

 

Asadar, sexul „cat e ziua de lunga” are loc intr-o zi libera in care partenerii se trezesc, fac sex, mananca, se uita la un film, opresc film, mai fac o data sex, mai dorm putin, se trezesc iar, mai fac o data sex, mananca, beau ceva, fac o baie impreuna si mai trag o partida de sex si asa mai departe. Intr-o relatie de cuplu sanatoasa partenerii ar trebui sa-si permita sa aiba si astfel de zile pe care sa le dedice in totalitate lor!

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *