Search for content, post, videos

7 beneficii ale sexului asupra sanatatii

Se stie deja ca sexul ajuta la arderea caloriilor, insa mai multe echipe de cercetatori din lume au dezvaluit si alte beneficii pe care activitatea sexuala le aduce organismului.

1. Ajuta la renuntarea la fumat

Barbatii pot renunta mai usor la fumat daca stiu ca acest obicei duce la micsorarea organului sexual si poate cauza impotenta. Fumatul este o cauza cunoscuta a disfunctiilor erectile, deoarece ingreuneaza circulatia sangelui. Un studiu realizat pe 7.000 de barbati din China arata ca riscul de impotenta este mai mare cu cat numarul de tigari fumate zilnic creste.

2. Este un somnifer natural

Pentru un barbat, un orgasm puternic este echivalentul a 2-3 miligrame de Diazepam sau Valium. „Diazepamul relaxeaza muschii, iar acesta este motivul pentru care atat de multi barbati au senzatii de somnolenta dupa sex”, spune medicul Ghosh.

3. Este o buna metoda de testare a vederii

Sexul relaxeaza muschii si diminueaza tensiunea din umeri si gat. in mod surprinzator, sexul poate spune daca o persoana are sau nu nevoie de ochelari. „Am avut pacienti care s-au plans de probleme cu vederea dupa sex. La fel ca orice muschi din corp, cei ai ochilor s-au relaxat si au functionat la capacitatea lor reala, fara sa fie fortati in mod constient”, spune medicul Arun Ghosh, specialist in sexualitate la Spitalul Spire Liverpool.

4. Protejeaza impotriva bolilor de inima

Un studiu realizat la Universitatea Queen din Belfast a relevat faptul ca activitatea sexuala de trei ori pe saptamana poate injumatati riscul de atac de cord. Un alt studiu spune ca femeile care au orgasm de doua ori pe saptamana au un risc de a dezvolta boli de inima cu 30% mai mic decat cele care nu au facut sex sau nu au avut orgasm.

„Endorfinele eliberate in timpul actului sexual neutralizeaza hormonii de stres din corp, care au legatura cu bolile de inima”, spune Lisa Turner, terapeut sexual. Ceea ce creste insa riscul de atacuri de cord sunt relatiile extraconjugale.

5. Intareste oasele

Studiile au demonstrat ca femeile aflate la menopauza care au relatii sexuale in fiecare saptamana au niveluri de estrogen de doua ori mai mari decat cele care nu fac sex. Hormonul are un rol benefic pentru sanatatea oaselor, iar lipsa acestuia dupa menopauza poate fi relationat cu osteoporoza.

6. Creste nivelul de fertilitate

Calitatea spermei creste in functie de numarul de acte sexuale pe care le are un barbat. Pentru cineva care vrea s conceapa un copil, relatiile sexuale dese sunt benefice.

7. Scade riscul de cancer de prostata

Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham au descoperit ca barbatii care au o viata sexuala regulata un un risc de a dezvolta cancer de prostata cu 50% mai mic dupa vasta de 50 de ani.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *