Search for content, post, videos

7 adevaruri despre dragoste: ce se intampla in corpul tau cand te indragostesti

Chiar daca nu au fost deslusita in totalitate, relatiile de dragoste au inceput sa se dezvaluie oamenilor de stiinta care au reusit sa afle ce se intampla in corpurile noastre cand ne indragostim.

 

1. „Dragostea” la prima vedere exista

Un studiu efectuat in 2010 arata ca indragostitul este ca un drog si ca se poate intampla sa iti pice cineva cu tronc la prima vedere. Ce-i drept, este vorba de o reactie chimica din creier care actioneaza la fel cum o face cocaina, deci nu este iubirea adevarata si profunda, ci o atractie greu de stapanit, de moment.

2. Ce substante chimice sunt produse cand ne indragostim

Cand iti pica cineva cu tronc, creierul tau este invadat de dopamina si de norepinefrina, substante produse in mod natural de organism care genereaza starea de euforie. Acesta este motivul pentru care proaspetii indragostiti nu au nicio problema in a petrece ore-n sir vorbind noapte la telefon si sunt in stare sa parcurga distante mari doar ca sa fie impreuna o ora. Cand ne indragostim, mai suntem invadati si de adrenalina care ne face inima sa bata mai repede si sa ni se inmoaie genunchii.

3. Daca iti place cum miroase transpiratia unui barbat inseamna ca va potrivit din punct de vedere al sistemului imunitar

Gandul la transpiratia cuiva nu trezeste aproape nimanui ganduri placute, dar adevarul este ca femeile mai ales gasesc ademenitor mirosul tricoului purtat toata ziua de barbatul de care sunt indragostite. Mai mult de atat, oamenii de stiinta au descoperit ca partenerii care, in anumit fel, isi plac mirosurile trupurilor umblate toata ziua, deci nu curate dupa baie, au sisteme imunitare care reactioneaza aproximativ la fel la mirosuri.

4. Barbatii gasesc mai atragatoare femeile in timpul ovulatiei

Un studiu a confirmat recent ca barbatii gasesc mai atragatoare femeile in timpul ovulatiei. Desi nu au putut explica exact de ce, pur si simplu barbatii au gasit mai „senzuale” femeile in timpul ovulatiei.

5. In timpul ovulatiei, femeile sunt mai atrase de barbatii cu trasaturi mai masculine

Totodata, femeile in timpul ovulatiei tind sa prefere barbatii care au trasaturi faciale mai masculine, mai dure, precum barbia mai lata, barba sau obrajii proeminent. Cand nu ovuleaza, femeile prefera barbati cu trasaturi mai fine, chiar mai copilaresti. Motivul: in momentul ovulatiei, toate substantele secretate de organismul femeii o determina cauta, involuntar, parteneri puternici pentru procreere, iar trasaturile masculine mai dure sunt un semn al puterii, al sanatatii si al longevitatii, in subconstientul feminin colectiv.

6. Femeile, considerate atragatoare in functie de raportul dintre solduri si talie

Femeile cu talia subtire si soldurile mai late sunt considerate mai atragatoare chiar si de barbatii care prefera femeile slabe. Motivul: soldurile late lasa ideea ca este o mai buna purtatoare de copii, decat soldurile inguste, iar talia subtire este, evident, un semnal al senzualitatii. Proportia optima dintre talie si solduri este de 70%, din punct de vedere al atractivitatii induse inconstiente in mintea barbatilor, dupa 32.000 de ani de evolutie umana.

7. Cand vine vorba de cupluri, opusurile nu se trag

Oamenii cauta trasatori comportamentale comune cu ale lor atunci cand isi aleg partenerii. Atat femeile, cat si barbatii vor ca partenerii si partenerele sa imparta aceleasi valori, credinte, dar sa aiba si aproximativ acelasi statut in societate, acelasi devotament fata de familie, acelasi comportament sexual si, de preferinta, aceeasi situatie financiara. Opusurile se pot atrage, dar doar pentru perioade foarte scurte de timp.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *