Search for content, post, videos

6 lucruri despre divort pe care nu ti le spune nimeni

Cu totii stim ca aproximativ jumatate dintre casatorii se sfarsesc prin divort, insa oamenii, in general, vor sa creada ca lor nu li se poate intampla lor.

Acesta este si motivul pentru care o persoana simte ca are inima rupta dupa un divort. Mai ales in primele ore dupa despartire ai senzatia ca ti s-a prabusit cerul in cap si nu stii ce vei face in continuare.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le afli daca te afli in aceasta situatie, potrivit celor de la ivillage.co.uk:

1. Esti mai curajos/a decat crezi

Toti cei apropiati iti vor spune ca este mai bine asa si ca despartirea n-ar trebui sa doara pentru ca te-ai eliberat si, in plus, este mai bine pentru copil daca divortezi. Ignora-i. Este nevoie de o doza mare de curaj sa stai drept si sa vrei o viata mai buna pentru tine, pentru copii chiar si pentru fostul/a partener/a. Schimbarile necesita un efort mai mare decat sa ramai in aceeasi situatie.

Cat despre copii: ei merita sa aiba parinti fericiti care sa fie acolo pentru ei – si merita sansa de a vedea cum arata o relatie fericita astfel incat sa aiba si ei una cand vor creste.

2. Cel mai greu moment al vietii tale va fi atunci cand le vei spune copiilor despre divort si vei fi nevoit/a sa le explici de nenumarate ori ce se intampla

Cel mai bine este sa le spuneti copiilor impreuna. Incercati sa nu va jigniti sau sa va invinovatiti unul pe celalalt. Iar daca se poate, cereti sfatul unui pshiholog. Cum vor reactiona copiii nu depide de tine, ci de varsta si temperamentul fiecaruia, insa ar trebui sa fii pregatit/a pentru furie, lacrimi, tipete sau chiar tacere.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *