Search for content, post, videos

5 raspunsuri istete ca sa inchizi gura celor care te intreaba „Tu cand te mariti?”

Reuniunile cu familia, vechi cunoscuti, dar si unii prieteni pot deveni momente incomode mai ales atunci cand ti se pune intrebarea „Tu cand ai de gand sa te mariti/insori?”

Esti trecut de 25 de ani, poate chiar de 30, iar la anumite intalniri nu scapi de intrebarea „Tu cand ai de gand sa te asezi la casa ta?”. Poate ai un partener stabil, poate nu ai, insa indiferent de acest factor, capul nu-ti sta la casatorie. Chiar daca te vezi maritata/insurat, in opinia ta, prezentul nu este momentul potrivit sau nu-ti ofera conditiile adecvate pentru punerea pirostriilor.

Totusi, exista momente, uneori chiar numeroase, in care cineva din grupul in care te afli te intreaba „Tu cand ai de gand sa te mariti/insori?”

Iata cum sa le inchizi gura celor care te bat la cap cu aceasta intrebare!

1. Vreau pe cineva alaturi de care sa pot trai si fara de care sa nu pot trai. Nu am gasit-o inca!

Poate parea un raspuns prea siropos, dar inchide multe guri, mai ales daca o spui cu fermitate. Unele persoane gasesc acea persoana inca din vremurile in care au 19-20 de ani, altele nu, iar cu cat inaintezi in varsta devii tot mai dezolat/a ca nu ai reusit sa gasesti persoana potrivita. Pe de alta parte, esti constient/a de riscurile majore ale unei casatorii nepotrivite, esuate, asadar ai tot dreptul sa-ti acorzi timp.

2. Casatoria nu este o polita de asigurare, o garantie ca o sa-ti mearga bine, ca vei scapa de nesiguranta si regrete, cum au impresia gresita multe persoane.

In cazul in care ai un/o partener/a stabil/a si se fac presiuni asupra voastra sa va casatoriti, poti oferi acest raspuns. Pana una alta, casatoria chiar nu este o garantie pentru o viata mai buna, iar atata timp cat cei doi parteneri se inteleg bine si nu-si doresc, cel putin in prezent, mai mult, nu trebuie hazardate lucrurile. Scoate in evidenta ca a te casatori cu persoana pe care o ai la indemana, doar pentru ca este acolo si pentru ca „ti-a venit timpul” poate avea repercusiuni grave pe viitor, iar daca dai si un exemplu de astfel de esec (toti cunoastem cel putin o persoana care a comis greseala asta) o sa reusesti sa inchizi gura „instigatorilor”.

3. Unele persoane nu s-au casatorit pentru ca iau, cu adevarat, in serios casatoria!

Motivele care stau in spatele deciziei de casatorie nu tin intotdeauna de dragoste si de dorinta de a imbatrani alaturi de partener. Sunt persoane casatorite care au facut acest pas mai mult de gura lumii, a parintilor, sunt altele care si-au dorit o nunta, nu neaparat mariajul, in timp ce altele pentru ca a aparut un copil in peisaj, fara sa-l fi „programat”. Pe langa acestea, sunt o multime de alte motive emotionale, de circumstanta sau chiar financiare. Oricum ar fi, daca scoti in evidenta ca tu „nu te joci de-a casatoria” din motive stupide, vei reusi sa inchei rapid acest subiect de conversatie incomod.

5. Suntem invatati de mici ca trebuie sa fim mereu in compania cuiva, ca nu e bine sa fii singur, pana ni se inoculeaza faptul ca, pentru a reusi in viata, trebuie sa depinzi, intr-un fel, de cineva. Ei bine, eu ma descurc de minune singur/a!

Acest raspuns este numai bun pentru femeile carora li se pune intrebare „Tu cand ai de gand sa te mariti?”, ele fiind, de regula, intrebate de persoane care chiar cred ca nu se cuvine ca o femeie sa fie singura. Cunoasteti cu siguranta preconceptia: O femeie nemaritata e fata batrana, un barbat neinsurat e doar celibatar. Dar pana una alta, raspunsul se poate aplica si in cazul barbatilor care primesc incomoda intrebare. Pana una alta, si ei se pot descurca de unii singuri si nu au nevoie de o „mamica de convenienta” ca sa traiasca.

5. Casatoria este o alegere personala, nu un subiect de discutie la vin.

Un alt mod sigur de a inchide gura lumii este sa dai un raspuns ferm, chiar taios celui care te intreaba „Tu cand ai de gand sa te mariti/insori?”. Pana una alta, casatoria chiar este o alegere personala pe care orice om o discuta daca vrea el, nefiind obligat sa dea explicatii doar pentru ca un curios intreaba, cu atat mai mult daca intrebarea este pusa in cadrul unei reuniuni.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *