Search for content, post, videos

Adevaratele motive care le determina pe femei sa fie infidele

Ca stereotip, ochii care fug in stanga si in dreapta si predispozitia la a insela sunt considerate, mai degraba, obiceiuri barbatesti.

Adevarul nu este, insa, acesta, femeile actionand la fel, chiar daca motivele pentru care insala par a fi mai profunde.

 

Renee Lee, expert in psihologie si in terapie relationala, vorbeste despre cele cinci motive reale care stau in spatele aventurilor sexuale ale femeilor aflate in relatii stabile.

 

1. Trec printr-o tranzitie

 

Pe masura ce o femeie se maturizeaza, tot felul de evenimente ii afecteaza psihicul: de la pierderea unuia dintre parinti la statutul ei relational adesea oscilant. Acestea sunt momente de tranzitie care fac femeia sa fie tot mai introspectiva, explica Lee. Chiar daca tot ce si-a dorit pana in prezent este sa isi formeze o familie, intreaga tranzitie ii tulbura latura emotionala facand-o sa-si puna clasica intrebare: “Incotro ma indrept?” Disconfortul creat de schimbare, dar si de lipsa unui obiectiv pe termen lung sau frica de el pot determina reactia-impuls de a gasi pe cineva care sa o faca sa uite de toate grijile din prezent. Acel cineva se concretizeaza, cel mai des, in fiinta unui barbat si intr-o aventura amoroasa.

Pro si contra aventurilor de-o noapte

 

2. Nu se simt apreciate

 

Fara doar si poate, se intampla des ca o femeie, indiferent cate realizari are in domeniul profesional, la scoala sau pe alte planuri (chiar in bucatarie), sa nu fie intampinata cu acel “Bravo! Sunt mandru de tine!” din partea partenerului. Lipsa de apreciere, aprecierea scazuta sau cea existenta, dar nearatata vor determina femeia in cauza sa caute o legatura emotionala care sa o faca sa simte ca ea, insasi, merita! Femeile care nu se simt apreciate acasa, in relatia de cuplu, resimt adesea frustrare si sufera depresii, fapt ce le lasa mai receptive la aventuri amoroase in care amantul, cel putin aparent, o apreciaza mai mult decat partenerul.

 

3. Cand simt ca relatia se sfarseste

 

“Femeile simt, de regula, cand ceva nu merge in relatie. Chit ca nu pot pune punctul pe i, exista o anume neliniste si greutate interioara care le spune ca ceva este pe punctul de a se rupe. In astfel de momente, motivate si de frica de singuratate, femeile tind sa caute alternative pentru atenuarea durerii dupa despartire. Cel mai des, isi indrepta atentia catre un alt barbat, chiar inainte de despartire, pentru a avea un fel de perna moala pe care sa poata cadea dupa socul (chiar si cel asteptat) al separarii. In acest caz, infidelitatea ia forma unei masuri de autoprotectie.

10 adevaruri despre infidelitatea in casnicie

 

4. Cand nu mai rad cu partenerul

 

“Cand nu razi, nu mai iubesti. Zambetul, rasul sunt elemente-cheie ale unei relatii pe care, atat femeile, cat si barbatii tind sa le subestimeze. Cand grijile de zi cu zi iti umbresc intr-atat relatia incat, odata ajuns acasa seara, nu mai esti in stare sa-i zambesti partenerului, inseamna ca relatia nu mai reuseste sa faca fericita femeia. Practic, intr-o relatie solida, cei doi parteneri trebuie sa se simta usurati cand ajunga acasa si sa se destinda impreuna, nu separat, dupa o zi de munca, indiferent cat de mari sunt grijile. Daca acest lucru nu se intampla, ce rost mai are? Orice om, atat femeie, cat si barbat, va cauta moduri prin care sa scape de grijile de zi cu zi pe care nu le mai poate lasa deoparte cand se pune in pat langa partener. Cel mai la indemana mod: o aventura amoroasa”, atrage atentia psihologul Renee Lee.

 

5. Nu se mai simt dorite

 

Nu doar barbatii simt nevoia sa isi faca viata sexuala mai picanta, ci si femeile. La ele, acest lucru se manifesta mai ales prin nevoia acerba de a se simti dorite, de a se simti atragatoare. Daca femeia nu primeste suficienta atentie, simte ca barbatul ei nu o mai admira fizic, nu se va simti senzuala si femeie in adevaratul sens al cuvantului, ci pur si simplu o masinarie prin care el se descarca ocazional. Odata ce nu se mai simte dorita, o femeie va fi mult mai vulnerabila in fata situatiilor in care un alti barbati ii vor acorda atentie. Si de aici se ajunge usor la aventuri amoroase.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *