Search for content, post, videos

5 motive pentru care nu faci destul sex

Relatia de cuplu este satisfacatoare, exista intelegere si comunicare intre parteneri si, totusi, viata sexuala in doi lasa de dorit, frecventa partidelor de sex, dar si apetitul sexual fiind foarte scazute.

 

Orice cuplu trece si prin perioade de maxima sexualitate, cu partide de amor frenetice si indelungate, dar si prin asa-numitele perioade de “seceta sexuala”, in care libidoul unuia dintre parteneri este la pamant, motiv pentru care viata sexuala devine aproape inexistenta.

 

Cauza principala a acestei situatii, care poate afecta si cele mai fericite cupluri, este scaderea apetitului sexual. De regula, libidoul scazut afecteaza mai des femeile si mai rar barbatii, reprezentantele sexului frumos putand fi lipsite de orice pornire sexuala chiar si la 20-30 de ani.

 

Cauza numarul 1 a apetitului sexual scazut – stresul

Cand ai de jonglat zilnic cu locul de munca, cu orele petrecute peste program, cu ingrijirea minima macar a casei, dar si cu griji financiare, sexul este ultimul lucru la care se gandeste, de regula, o femeie. Pentru a creste apetitul sexual, este necesara o mai buna gestionare a stresului. Pana una alta, o femeie trebuie sa-si puna cateva intrebari: “Chiar merita sa ma stresez atat? Chiar o sa ma dea afara daca nu stau mereu peste program? O sa ajung in strada pentru ca nu voi putea sa-mi platesc rata la casa/chiria/intretinerea daca ma concediaza? Chiar merita sa nu mai am o viata sociala si de cuplu din cauza serviciului si a grijilor financiare?” Cel mai adesea, raspunsurile sunt negative: nu merita!

 

Cauza numarul 2 a apetitului sexual scazut – pilulele anticonceptionale

Din pacate, prea putini medici informeaza femeile carora le prescriu pilule anticonceptionale ca acestea scad libidoul. Insa, la o citire atenta a prospectului, orice femeie care ia contraceptive orale poate descoperi ca acestea scad apetitul sexual. Chiar daca pe prospect scrie “pot scadea libidoul”, posibilitatea este, de fapt, o certitudine pentru majoritatea femeilor care iau pastile anticonceptionale. Un medic ginecolog bun si o consultatie serioasa cu acesta ar putea duce la alta solutie cu privire la contraceptivele orale, astfel incat apetitul sexual sa nu se duca de rapa.

 

Cauza numarul 3 a apetitului sexual scazut – lipsa lubrifierii

Daca nu apare lubrifierea vaginala in timpul preludiului, sexul va fi, fara doar si poate, incomod si chiar dureros. Este suficient ca o femeie sa treaca prin doar doua episoade de sex dureros din cauza lipsei lubrifierii pentru ca apetitul sexual sa scada si a treia oara sa fuga de sex ca de ceara fierbinte. Produsele de lubrifiere pot compensa lipsa lubrifierii naturale a vaginului, insa nu sunt suficiente, pentru ca “trateaza” doar efectul, nu si cauza. O vizita la medicul ginecolog poate ajuta mai mult ca acesta este capabil sa identifice cauza problemei si sa o trateze corespunzator.

 

Cauza numarul 4 a apetitului sexual scazut – relatia de lunga durata erodata de rutina

Toate studiile si experientele sexuale arata ca, odata cu trecere timpului, dorinta sexuala in cuplu scade. Atat rutina de zi cu zi, cat si cea sexuala fac ca apetitul sexual al femeii sa se diminueze considerabil in relatiile de lunga durata. Aici problema nu este nici medicala, nici cauzata de vreo circumstanta, ci este de fond. Scaderea libidoului din cauza rutinei in cuplu are un fond emotional si psihologic, singurele solutii fiind comunicarea cu partenerul despre trairile femeii si, in unele cazuri, terapia de cuplu. Daca apetitul sexual al femeii continua sa fie inexistent, atunci relatia de cuplu are doua directii pe care le poate lua: prima este despartirea, a doua este infidelitatea, prin acceptarea situatiei de catre barbat care isi va satisface nevoie sexuale cu alte femei.

 

Cauza numarul 5 a apetitului sexual scazut – durerea

O durere in organism, fie ea de dinti, de stomac fie de articulatii, scade pofta sexuala. Chiar si durerea de cap, despre care se spune ca este invocata de femei tocmai pentru a scapa de sex, scade apetitul sexual. Pana una alta, nu este de blamat ca o femeie nu vrea sa faca sex atunci cand simte ca ii plesneste capul de durere la cea mai mica miscare, cand paseste sau cand clipeste. Pe de alta parte, o durere sau un simplu disconfort la nivel vaginal este cu atat mai mult un “turn off” pentru femei. Poate fi vorba de o durere de moment, premenstruala spre exemplu, care trece de la sine, dar poate fi vorba si de o anexita, de o infectie sau de spasme aparute la nivelul musculaturii vaginale (afectiune denumita vaginimus). Toate acestea cauzeaza disconfort si adesea durere, atat in stare de “repaos”, cat mai ales in momentul contactului sexual. Cea mai indicata metoda de a scapa de dureri (de orice fel) este vizita la medicul specialist si administrarea unui tratament corespunzator. Odata ce disconfortul si durerile trec, apetitul sexual va creste la nivelul normal.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *