Search for content, post, videos

5 lucruri pe care sa nu le spui intr-o casnicie

Drumul catre divort este pavat cu ochi dati peste cap, tacere si, in general, cu o comunicare slaba. Mai jos, terapeuti de cuplu dezvaluie cele mai daunatoare lucruri pe care le poti spune intr-un cuplu si ce ar trebui de fapt sa-i zici jumatatii tale. 

  1. Esti ridicol/a

Ai putea crede ca sotia exagereaza in legatura cu faptul ca nu a primit avansarea la care se astepta si ea crede ca esti nebun pentru analiza excesiva a momentului ciudat care a avut loc mai devreme la petrecere. Insa intr-o relatie sanatoasa ar trebui sa va straduiti din rasputeri pentru a intelege perspectiva partenerului/ei. In niciun caz nu ajuta etichetarea emotiilor lui/ei drept ridicole, sustine Leslie Petruk, consilier marital.

„Atunci cand unul dintre parteneri simte ca nu-i este permis sa vorbeasca deschis despre gandurile si sentimentele sale va aduna resentimente care, in final, se vor reflecta negativ asupra relatiei de cuplu. In loc sa-i negi sentimentele, incearca sa intelegi motivul pentru care gandeste asa”, subliniaza Leslie Petruk. Spune-i „Te rog ajuta-ma sa inteleg de ce reactionezi astfel”.

  1. Nu-mi mai pasa

Un indicator clar al faptului ca cei doi parteneri se indreapta spre divort este atunci cand unul sau amandoi devin dezinteresati de actiunile celuilalt, sustine Christian Denmon, specialist in relatia de cuplu. Ba chiar mai rau, sa-ti pui castile in timp ce el/ea incepe sa vorbeasca.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *