Search for content, post, videos

5 lucruri care au schimbat definitiv datingul si relatiile

Faceti un exercitiu de imaginatie si incercati sa va amintiti sau daca sunteti mai tineri, sa va inchipuiti cum ar fi viata fara internet spre exemplu, sau fara telefon, doua inventii pe care daca luam in calcul istoria umanitatii le putem numi recente. Sunt o multime de lucruri care au influentat de-a lungul timpului modul in care relationam unii cu altii, felul in care legam prieteniile si le transformam in povesti de iubire. Sunt multe obiceiuri care au disparut si multe altele care acum ni se par normale dar in trecut nici nu puteau fi imaginate. Multe s-au schimbat si multe se vor mai schimba de acum incolo. Deocamdata insa, ne vom opri la cele mai importante 5 astfel de schimbari care sunt definitorii la felul in care ajungem in prezent sa legam relatii si sa incepem povestile de dragoste.

 

 

Secularismul

 

O multime de miscari sociale si politice dar si descoperiri stiintifice, au minimalizat de-a lungul istoriei influenta religiei asupra felului in care gandim si ne comportam. Spre exemplu, teoria darwinista a schimbat radical preconceptiile anterioare, punand la incercare vechea credinta conform careia femeia a fost creata din coasta unui barbat si ne-a oferit un nou punct de vedere in ceea ce priveste cauzele care ne determina sa ne cautam parteneri. Suntem animale si alegerile noastre sunt determinate de selectia naturala, alegand inconstient ceea ce ne apare ca fiind perfect pentru noi.

 

 

 

Telefonul

 

Primele cuvinte rostite la telefon au fost ale lui Bell catre asistentul sau: ”Domnule Watson, vino aici. Vreau sa te vad.” Nu l-a invitat evident la o cina romantica dar, in cele din urma, aceasta inventie a schimbat radical felul in care ne intalnim si ne comportam cand vine vorba de relatii amoroase. A face rost de numarul de telefon al persoanei de care ne place a devenit parte integranta si extrem de importanta a datingului modern. Pe vremuri, il notam pe o bucata de hartie intr-un local, acum direct in telefonul mobil.

 

 

 

Anii 1960

 

Adeptii miscarii <Free Love> au inceput prin a lupta impotriva mariajului. In acelasi timp au dat insa si startul revolutiei sexuale care a schimbat definitiv modul in care gandim. Au urmat decenii de libertate absoluta, uneori de decadenta si exces, care au facut uitat conservatorismul deceniului 5 al secolului trecut.

 

 

 

Automobilul

 

Chiar daca pare cat se poate de superficial, un automobil cool, il poate face pe posesorul sau, daca este barbat, mult mai atractiv. Si acest lucru se intampla in special in tinerete, in perioada din timpul si dupa liceu, o perioada in care spatiul unei masini ofera si spatiul intim necesar tinerilor porumbei atunci cand vor sa fie singuri, la distanta de parinti si tutori.

 

 

 

Internetul

 

In zilele noastre oamenii se pot intalni online, pot discuta online, lumea a devenit extrem de mica, fara granite. Internetul poate salva multe relatii la distanta dar poate da si startul in relatii care pot fi trainice si de lunga durata. Comunicarea nu ar mai trebui sa fie astfel o problema, acum, cand avem atat de multe optiuni la dispozitie.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *