Search for content, post, videos

5 gesturi de cavalerism care impresioneaza orice femeie

Calaverismul a murit, sunt de parere multe femei. Si, totusi, poate nu a murit. Chiar daca nu ne mai imbracam ca in secolul al XVIII-lea, exista unele obiceiuri practicate de anumiti barbati care dovedesc ca sunt „domni” si care impresioneaza orice femeie.

A trecut mai bine de trei secole de cand femeile au inceput sa lupte pentru a avea aceleasi drepturi ca barbatii si a avea aceleasi sanse in viata. Primele femei care au primit drept de vot in lume au fost cele „platitoare de taxe” in Suedia, in 1718, iar ultima tara europeana care a acordat dreptul la libera exprimare a optiunii politice prin vot a fost Liechtenstein in 1984. Daca in trecut orice pozitie respectabila intr-o companie era ocupata doar de barbati, astazi lucrurile s-au schimbat. Acum vedem in boardurile de conducere a multor companii femei.

Insa, odata cu obtinerea mai multor drepturi, femeile si-au pierdut, in timp, statutul de „doamne” si, odata cu acesta, cavalerismul a inceput sa dispara in randul barbatilor.

Cu toate acestea, unele gesturi mici si atentii s-au pastrat de-a lungul timpului, chiar daca barbatii nu mai poarta smoking.

1. A oferi scaunul unei femei

O femeie va fi mereu placut surprinsa de acel barbat care ii ofera scaunul. Se intampla des ca intr-un grup de prieteni una dintre femei sa fie nevoita sa stea in picioare pentru un barbat prea obosit, prea neatent sau prea nepasator sa stea pe scaun. A oferi scaunul unei domnisoare sau doamne va lasa mereu o impresie placuta.

2. A comanda pentru ea la restaurant

Multe femei, mai ales cele tinere, nici nu stiu ca la restaurant barbatul face comanda si tot el face si plata, chit ca nota a fost impartita frateste. Un act de cavalerism uitat de multi barbati, dar si femei este ca el sa comande de mancare sau de baut pentru ea.

Cat dureaza cu adevarat o partida de sex

 

3. A se ridica cand se ridica si ea

Un alt obicei uitat este acela de a se ridica barbatul atunci cand femeia se ridica la randul ei de la masa. Ce-i drept, intr-un bar cu multa lume este mai dificil de pus in practica gestul de cavalerism, dar la o cina in doi intr-un restaurant intim da foarte bine in ochii ei, dar si ai celorlalti ca el sa se ridica usor de pe scaun atunci cand se ridica si ea.

4. A o prezenta cum trebuie

Prezentarile sunt importante pentru a lasa o impresie buna si, totusi, prea putini stim sa o facem in mod corespunzator. O persoana mai tanara sau mai putin importanta ca statut este introdusa persoanei mai in varsta sau mai proeminente. Cu alte cuvinte, ea va fi introdusa tatalui lui, nu invers. Discutia trebuie sa aiba loc cam asa: „Tata, vreau sa ti-o prezint pe Alina Popescu. Ea este asistent manager la HP”. Totodata, daca se nimereste sa fie un grup mare de oameni in care nimeni nu o cunoaste pe ea, tot ea va fi introdusa. Mai mult de atat, este indicat sa spuneti mai mult decat numele, sa introduceti si un detaliu despre ea (colega de facultate, colega de munca, profesia sau cum ati cunoscut-o, pe foarte scurt). Printr-o prezentare potrivita puteti evita multe situatii jenante in care ea nu stie, de fapt, cu cine sta de vorba.

5. A o conduce acasa

Femeile s-au obisnuit, in zilele noastre, sa se duca acasa singure. Dar nu exista niciun mod mai bun decat o plimbare pentru a cunoaste mai bine persoana de langa si a crea o legatura care, poate, nu s-a putut crea in timpul filmului cand nu va adresati prea multe cuvinte sau in cafenea unde abia va auzeati din cauza zgomotului de fond.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *