Search for content, post, videos

4 secrete intunecate ale cuplurilor aparent fericite

Ti se pare ca apropiatii tai au relatii fericite si ca tu esti singura care nu a descoperit „arta cuplului perfect”? Este doar o impresie falsa.

 

In cercul de prieteni al oricarui om exista macar un cuplu care pare a fi perfect. Cei doi ies in oras si nu au niciodata discutii in contratictoriu in public. Fac haz de necaz si chiar glumesc pe seama lor, iar – pe plan virtual – nu-ti poti deschide Facebook-ul fara ca newsfeedul tau sa nu se umple cu poze postate de ei sau de comentarii pline de dulcegarii. Fata in fata, te bucuri cand te intalnesti cu un astfel de cuplu si chiar incerci sa tragi de limba partenerii. Poate poate divulge o parte din secretul lor la un trai in doi fericit. Insa, o parte din tine iti spune ca sunt cele mai enervante fiinte pe care le-ai cunoscut si, daca ai putea, ti-ai da ochii peste cap din zece in zece secunde la orice gest de-al lor.

 

In unele cazuri, este doar o imagine de fatada, relatia nefiind chiar stralucita. Insa, in alte cazuri, chiar destul de multe, cei doi parteneri chiar se inteleg bine, chiar convietuiesc bine si adora timpul petrecut impreuna. Totusi, asta nu inseamna ca relatia lor de cuplu este doar „lapte si miere”. Si cuplurile aparent fericite au momentele lor tensionate si secretele lor.

 

Infidelii isi manifesta mai mult fericirea in relatie

 

Psihoterapeutii au constatat ca, in multe dintre cazuri, cei care se exprima cat se poate de vocal, de evident in ceea ce priveste fericirea lor in cuplu sunt cei care au calcat stramb prin alte paturi. Da! Persoanele care insala, care au inselat sau care se stiu cu musca pe caciula vizavi de un gest pentru care pot fi trasi de raspundere de parteneri au tendinta de a fi mai dragastosi si mai expansivi decat cei care respecta principiul fidelitatii in relatie.

 

Cuplurile fericite se cearta in mod regulat

 

Totusi, infidelitatea sau predispozitia la infidelitate in relatia de cuplu nu sunt singurele lucruri care dau nastere la starea de bucurie indelungata intre parteneri. Un grup de psihologi de la Universitatea de Stat din Florida (SUA) au constatat ca frecventa certurilor in relatie este asociata cu nivelul de satisfactie in relatia de cuplu.

 

Mai exact, regularitatea certurilor. Partenerii care obisnuiesc sa aiba discutii aprinse in mod regula sunt, de fapt, mai multimiti in relatia de cuplu decat cei care nu se cearta mai deloc. Dar nu exista o cifra care sa spuna ca de X ori ar trebui sa te certi cu iubitul pe saptamana/luna/an ca sa ai o relatie de cuplu echilibrate. Regula este ca, o data la un anumit timp (perioada care difera de la cuplu la cuplu), cei doi parteneri sa aiba o discutie in contradictoriu, care sa nu se lase cu tipete si spart pahare, prin care sa elimine tensiune.

 

Relatiile fara copii la mijloc chiar sunt mai bune

 

A face un copil este o alegere personala sau de familie, in functie de statutul femeii care ia decizia. Insa, in cazurile cuplurilor, un copil nu echivaleaza, intotdeauna, cu o stare emotionala mai buna, cu o relatie mai stransa intre parteneri sau cu siguranta faptului ca nu o sa va despartiti. Ba dimpotriva! Tot mai multe cercetari sociologice au aratat ca cuplurile care nu au un copil sunt mai implinite. In relatiile in care exista un copil la mijloc, partenerii sunt intotdeauna mai stresati, mai obositi fizic si emotional, in timp ce partenerii care nu cresc impreuna un copil sunt mai detasati si se pot bucura mai usor unul de celalalt.

 

Sexul nu aduce neaparat fericire in relatie

 

Unele persoane, femei si barbati deopotriva, se uita cu o usoara invidie, cu o usoara strangere de inima la oamenii care vorbesc deschis despre viata sexuala in cuplu, mai exact, despre cat de des fac sex. Este vorba de acele persoane care considera ca viata lor sexuala este prea monotona, prea arida, asadar, considera ca nu fac sex destul cu partenerii. Insa sexul nu este garantul fericirii in relatie, iar „sex suficient” inseamna ceva pentru un om si altceva pentru altul. Este un termen relativ care se defineste de la caz la caz, de la relatie la relatie, de la om la om.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *