Search for content, post, videos

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sexul in timpul sarcinii

Cand vine vorba de sexul in timpul sarcinii, o parte dintre cupluri aleg sa puna in asteptare viata sexuala timp de noua luni, in timp ce alta parte profita de beneficiile pe care le ofera sarcina din punct de vedere sexual, dar o fac cu precautie si stres, ceea ce „omoara”, de multe ori, entuziasmul. Iata cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii, pentru a te bucura de o viata sexuala satisfacatoare in perioada sarcinii!

1. Contactul sexual nu afecteaza fatul

Ideea ca penetrarea sexuala ar putea atinge in vreo oarecare masura fatul taie elanul sexual in cazul celor mai multe cupluri „insarcinate”. Este vorba doar de un mit, intrucat fatul este bine protejat in burtica, acoperit de lichid amniotic si izolat in uter, iar penetrarea sexuala nu are cum sa il atinga. Doar mama este cea care poate resimti un oarecare disconfort in anumite pozitii!

2. Exista pozitii mai confortabile decat altelePozitia lingura este una dintre cele mai confortabile pozitii sexuale pentru o gravida, intrucat nu pune presiune pe nicio parte a corpului si nici nu afecteaza burtica, dar permite o intimitate speciala intre parteneri. De asemenea, penetrarea din spate sigravida deasupra sunt alte doua pozitii sexuale care iti pot oferi un confort sporit in timpul sarcinii. Pozitia misionarului poate fi pusa in practica doar in primul trimestru, cand burtica nu devine inca un obstacol.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *