Search for content, post, videos

20 de motive pentru care oamenii fac sex

Sexul face parte din viata, pe unii ii face fericiti, pe altii nu, unii il practica din placere, altii de nevoie, dar… oare care sunt motivele pentru care oamenii fac sex cu adevarat?! Specialistii spun ca marea majoritate a acestor motive s-ar baza pe 3 argumente fundamentale: dragostea, placerea si functia de reproducere.

In zilele noastre, insa, comportamentul sexual este determinat de foarte multe considerente: religie, nivelul studiilor, statut social, cultural si psihologic etc. Suntem cu totii indivdualitati bine conturate, asa ca e imposibil sa reduci conceptual de activitate sexuala doar la placere, dragoste sau dorinta de a face copii.

Un sexolog celebru, Richard A Carroll, spunea:  “A te intreba care sunt motivele pentru care facem sex e acelasi lucru cu a ne intreba pentru ce mancam”. Majoritatea specialistilor sexologi declara, totusi, ca functia de reproducere ar ramane principalul motiv sexual al omenirii, o data ce ne nastem programati pentru perpetuare. Totusi, sa nu uitam faptul ca facem parte dintre putinele mamifere care fac sex si din pura placere!

Iata o clasificare teoretica a acestor motive, impartita pe zone clare:

  1. Motive de ordin fizic: placere, eliberare de stres, curiozitate sexuala, atractie fata de o anumita persoana.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *