Search for content, post, videos

10 adevaruri despre infidelitatea in casnicie

Stiati ca exista trei semne mereu intalnite la sotii care-si insala sotiile?

Stiati ca femeile care castiga mai putin decat barbatii lor sunt mai putin predispuse la infidelitate, spre deosebire de barbatii care, daca nu aduc ei cei mai multi bani in casa, sunt mai tentati de aventuri? Iata 10 adevaruri despre infidelitatea in casnicie!

 

1. Peste jumatate dintre barbatii care insala sunt fericiti in casniciile lor

56% din barbatii care au aventuri extraconjugale sunt, de fapt, multumiti de casniciile lor, potrivit unui studiu efectuat de Helen Fisher, profesor doctor in antropologie biologica la Universitatea Rutgers. Comparativ, doar 34% din femeile care calca stramb sunt, totodata, multumite de casnicie.

 

2. Diferentele dintre motivele pentru care insala femeile si cele pentru care calca stramb barbatii

Femeile si barbatii actioneaza sub motivatii diferite atunci cand insala. Barbatii cauta, de fapt, sa-si satisfaca nevoile sexuala si nevoia de atentie, in timp ce femeile care au aventuri extraconjugale incearca sa suplineasca o lipsa emotionala aparuta in casnicie. Femeile tind sa se ataseze emotional de amant si sa se angajeze in relatii extraconjugale din cauza singuratatii resimtite in relatia de cuplu. Barbatii, in schimb, sunt motivati mai degraba sexual si se indragostesc mai rar de amante, spune antropologul Helen Fisher.

 

3. Infidelitatea NU este principala cauza a divorturilor

Desi infidelitatea este principala cauza pentru care cuplurile necasatorite se despart, nu este si cazul persoanelor casatorite. Alte cauze cantaresc greu la divort, nu neaparat infidelitate. Persoanele casatorite se separa, mai degraba, din cauza incompatibilitatii si a lipsei capacitatii de comunicare.

 

4. Daca-ti banuiesti partenerul ca te insala ar trebui sa discutati despre asta, chiar daca nu ai dovezi concrete

Este recomandat ca la prima banuiala de infidelitate, chiar si neconfirmata, sa discuti cu partenerul sau partenera. Chit ca sotul sau sotia suspectat/a ca are aventuri extraconjugale se dovedeste a fi, de fapt, fidela, banuielile sunt un semn clar de lipsa de incredere in relatie. Asadar, probleme exista in cuplu, chiar daca materializarea lor se face prin banuilei de infidelitate. Din acest motiv, trebuie discutata problema pentru a redobandi increderea in partener/a.

 

5. Persoanele cu educatie medie sunt mai predispuse la inselat

Studiul intitulat “National Marriage Project”, efectuat la nivel national in SUA, arata ca persoanele care au primit educatie superioara insala mai rar decat cele care au educatie medie. Asadar, cuplurile in care partenerii au termina facultatea si poate chiar un master sunt mai putin predispuse la inselat, comparativ cu cuplurile in care sotii au doar liceul absolvit.

 

6. Femeile cu venituri mult mai mici decat ale sotilor sunt mai putin predispuse la inselat

Un studu efectuat la Universitatea Cornell asupra legaturii dintre veniturile partenerilor si frecventa actelor de infidelitate arata ca femeile care castiga mult mai putin decat sotii lor sunt mult mai putin predispuse la a avea aventuri extraconjugale. Fidelitatea crescuta in cazul sotiilor cu venituri mici tine si de faptul ca au oportunitati de inselat mult mai putine numeric si ca, puse in fata unei astfel de sanse, refuza un viitor amant pentru ca nu vor sa-si riste casnicia si nivelul de trai de care se bucura.

 

7. Barbatii sunt predispusi la inselat daca sotiile lor aduc cei mai multi bani in casa

Acelasi studiu efectuat la Universitatea Cornell arata ca barbatii care depind financiar de sotiile lor sunt mult mai predispusi la inselat. Cu cat venitul lui este mai mic decat al ei, exista riscuri tot mai ridicate ca sotul sa calce stramb si sa ajunga in patul altei femei.

 

8. Barbatii care castiga mult si asigura nivelul de trai in casa insala, la randul lor, mai des

In mod ironic, specialistii Universitatii Cornell au constatat, in urma studiului, ca barbatii care aduc cei mai multi bani in case insala mai des, decat cei care au castiguri salariale apropiate cu ale sotiilor.

 

9. Cele 3 semne principale care indica faptul ca sotul te insala

Specialistii in psihologie si terapie relationala in cuplu au ajuns la concluzia ca exista trei indicii intalnite aproape mereu in cazurile de infidelitate pe care le comit barbatii. Astfel, sotii care insala obisnuiesc sa acorde mai multa atentie aspectului fizic, sa se ingrijeasca mai mult, isi critica mai frecvent sotiile, dar le si fac cadouri fara motive speciale mai des. Cand criticile se intetesc intr-o relatie, mai ales din parte celui care calca stramb, inseamna ca acesta din urma incearca, intr-un mod mai mult sau mai putin constient, sa arunce vina asupra celui care este fidel pentru propria infidelitate si, astfel, sa-si impace pe cat posibil propria constiinta. Totodata, cei care fac cadouri parteneri, desi le insala, o fac din sentimentul de vinovatie pe care, invariabil, il au.

 

10. Cea mai buna metoda de a trece peste infidelitatea in cuplu este…

Terapia de cuplu! Daca actul de infidelitate nu-l determina pe cel inselat sa-si ia talpasita si sa divorteze cat mai rapid, ci dimpotriva incearca sa se lupte cu umilirea si durerea cauzate de partenerul infidel, inseamna ca relatia de cuplu, casnicia, inca mai are sanse de supravietuire. Psihologii si statisticile arata ca cel mai bun mod de a trece peste infidelitatea in casnicie este terapia de cuplu, in doi.

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *