Search for content, post, videos

Ochelarii trebuie alesi dupa forma fetei

Fie ca suferi de miopie, de astigmatism sau vrei sa te aperi de razele nocive ale soarelui, ai nevoie de ochelarii care sa ti se potriveasca perfect. Ochelarii nu sunt usor de ales, iata de ce anume trebuie sa tii cont, ca sa fii multumita de rezultat.

Alegerea formei. Inainte de culoare, rama e esentiala in alegere. Daca o gasesti pe cea care iti vine perfect, restul e floare la ureche.

Daca ai fata patrata e de preferat sa alegi o rama de ochelari cu forme rotunde sau ovale, pentru ca rotunjimile indulcesc trasaturile.

Ai fata rotunda? Trebuie sa alegi o rama de ochelari cu forme patrate, cu colturi sau cu unghiuri drepte, pentru a obtine un look structurat. Evita sa alegi ramele rotunde.

Daca ai fata ovala, ramele cu lentile dreptunghiulare/patrate si groase vor fi perfecte pentru tine. Fata ovala e cel mai bine proportionata, pentru ca se adapteaza cel mai usor la toate modelele de rame. Evita totusi ramele foarte subtiri si fine care risca sa-ti alungeasca prea mult chipul.

Ai fata triunghiulara? Alege rame ovale cu marginile superioare rotunjite, ideale pentru a contrabalansa un pic o barbie ascutita.

Nu trebuie sa uitam ca:  greutatea ramelor fara lentile trebuie sa fie suportata de nas, fara sa creeze vreun disconfort si Bratele ochelarilor trebuie sa treaca dupa urechi. Daca nu sunt curbate, ele trebuie sa urmeze forma urechilor pentru a se fixa in spatele acestora.

Culoarea ochelarilor

Daca ai pielea alba indrazneste sa porti rame albastre, albe, negru metalic, violet, roz, ciclam. Pentru ramele metalice, alege-le pe cele din staniu, din metal emailat, argint matifiat sau stralucitor.

Ai pielea incisa? Alege ochelari de culoare galbena, kaki, bleu, alb trandafiriu, cu rame groase. Daca iti vin mai bine ramele subtiri, alege-le pe cele aurii, aramii sau galben-rosiatice. Ramele maronii vin foarte bine atat brunetelor, cat si blondelor. Daca ai un ten mat, poti opta pentru culori cat mai vii.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *