Search for content, post, videos

Karl Lagerfeld, un barbat in slujba femeii

Un designer care a balansat intre haute couture si ready-to-wear, un barbat excentric care spune ca iubeste rochiile de tip little black dress, un vizionar care a dus fusta scurta la extrem.

Karl se naste in anul 1933 in Hamburg in familia omului de afaceri Otto Lagerfeldt. Acesta creste intr-o familie bogata si educata. Urmeaza cursurile unei scoli private, iar apoi se inscrie la liceul Montaigne din Paris unde obtine o diploma in desen si in istorie.

Din 1955 devine ucenicul lui Pierre Balmain, iar din 1958 se muta la Jean Patou. La Jean Patou, Karl creaza cate  doua colectii haute couture pe an timp de cinci ani. Primele sale colectii haute couture nu au fost primite cu prea multa caldura de critici.

Dupa 1960, Karl a colaborat cu mai multe branduri cum ar fi Mario Valentino, Repetto, Tiziani, Colectiile Tiziani au fost foarte apreciate de femei faimoase precum Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida, Doris Duke, Principesa Borghese. De asemenea a colaborat cu casele de moda Chloe, Curiel, Fendis au Chanel. Colaborarea sa cu, casele Fendi si Chanel continunand si astazi.

In anii ’70 Karl Lagerfeld a lucrat ca designer pentru productii teatrale, colaborand cu regizorii Luca Ronconi si Jürgen Flimm si pentru teatre ca La Scala din Milano sau  Burgtheater in Viena.

In 2002 Karl colaboreaza cu Diesel pentru crearea unei colectii denim pentru Galeria Lagerfeld. Colectia a avut un real success, piesele vanzandu-se in timp record in ciuda preturilor destul de ridicate, intre 240 $ si 1,840$ pe bucata.

De asemenea designerul a creat costume speciale pentru artiste ca Madonna sau Kyle Minogue.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *