Search for content, post, videos

Iti place vintage? Geanta Da Vinci, schitata in urma cu 515 ani, va fi lansata pe piata

Notiunea de „vintage”  capata un nou sens cu geanta creata de celebrul Leonardo da Vinci, in 1497, ce a fost lansata pe piata de o casa de moda italiana, dupa 515 ani de la conceperea schitei.

Pictor, om de stiinta, inventator si… designer de accesorii. Leonardo da Vinci continua sa ne surprinda după mai bine de jumatate de secol. El a conceput in anul 1497, chiar in perioada in care lucra la vestita pictura murala „Cina cea de taina”, schita unei genti. Aceasta a ajuns in mainile artistilor casei de moda de lux Gherardini, din Florenta, care „au dat viata” schitei.

Cu ajutorul istoricului Alessandro Vessozi, director la Museo Ideale, Gherardini a conceput prototipul gentii renascentiste.

Potrivit lui Vessozi, „Leonardo a desenat mai multe accesorii de moda, dar aceasta poseta este de-a dreptul unica”, citeaza publicatia britanica „Daily Mail”.

Geanta fabricata din piele de vitel poarta numele „Pretiosa” si va fi pusa in vanzare anul acesta. Doar 99 de exemplare vor fi create dupa prototip, acestea urmand sa iasa pe piata incepand din luna martie a lui 2012. Pana in prezent, pretul ei nu a fost facut public.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *