16 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăMODAImbraca-te pentru succes: 5 moduri prin care hainele iti inlesnesc promovarea la...

Imbraca-te pentru succes: 5 moduri prin care hainele iti inlesnesc promovarea la job

Chiar daca nu exista un cod vestimentar oficial la locul de munca, anumite trucuri te pot ajuta sa-ti impresionezi deopotriva colegii si superiorii, iar pe termen lung sa-ti inlesneasca promovarea.

 

Tinutele tale vestimentare pot fi un semn de incredere in sine si de profesionalism sau, dimpotriva, de delasare si lipsa de interes. Pentru a impresiona colectivul, indiferent ca este vorba de un job nou sau nu, trebuie sa mizezi deopotriva pe competenta si pe mesajul pe care-l transmiti prin simpla ta prezenta. In ceea ce priveste ultimul aspect, tinuta face aproape totul.

 

1. Mizeaza pe clasic

 

Pentru a-ti crea o imagine pozitiva despre propria persoana, este indicat sa te rezumi la obiectele vestimentare clasice. Femeilor le sunt recomandate rochiile cu croieli simple, chiar si clasica rochie neagra, pe care sa o asorteze cu un blazer dintr-o nuanta nu foarte stridenta, dar mai deschisa. Barbatii ar trebui sa se rezume la costum. Daca mediul profesional nu cere purtarea unui costum cu tot tacamul, pantalonii clasici si o camasa, chiar si o cravata sunt suficiente pentru a se prezenta cu prestanta si profesionalism,

 

2. Croiala potrivita

 

Orice obiect vestimentar, indiferent cat de frumos ni se pare, va avea efectul opus sperantelor noastre daca nu „pica bine” pe corp. In cazul barbatilor, ei trebuie sa poarte pantaloni, camasi, sacouri sau costume complete care sa le vina perfect, sa nu ii stranga sau sa nu se ridice pe alocuri din cauza croielii sau a marimii nepotrivite. Mai mult, cateva articole vestimentare cheie, de buna calitate care merg combinate cu alte haine, ar trebui realizate la croitorie, caci doar daca sunt facute special pentru un trup vor „pica” fara cusur.

 

Citeste si:  7 ponturi pentru a arata ca o frantuzoaica! Iata stilul perfect

3. A te imbraca pentru functie

 

Femeile sunt cele mai criticate cand vine vorba de tinutele vestimentare. Cu atat mai mult cu cat detin o functie superioara sau pur si simplu au cateva persoane „sub” ele, ele vor fi subiect de barfa. O femeie care are o functie de conducere va fi mult mai blamata pentru un stil vestimentar delasator sau provocator decat o femeie care are o functie de executie intr-o companie. Indiferent cat de inspirata este o reprezentanta a sexului frumos in materie de fashion, trebuie sa gaseasca un echilibru intre simtul estetic vestimentar si pozitia pe care o are la locul de munca.

 

4. Culorile conteaza

 

Mai inchis la culoare? Mai deschis? Mai strident? Tinuta monocroma sau multicolora? Ce sa alegi? De regula, alegem ce este mai la indemana, deja calcat sau care ne face sa ne simtim confortabil in ziua respectiva, fara sa ne gandim ca, dincolo de articolele vestimentare propriu-zise, si culorile conteaza enorm. Fiecare culoare transmite ceva. Persoanele care se imbraca in tonuri mai deschise sunt considerate mai prietenoase, in timp ce culorile mai inchise sugerea autoritate si o mai mare incredere in sine. Asadar, cand ai o intalnire sau o sedinta importanta, intreaba-te ce vrei sa transmiti? Deschidere spre colaborare sau autoritate? Si apoi gandeste-te daca porti rochia in culoarea piersicii-pastel sau costumul albastru inchis.

 

Citeste si:  6 tipuri de vârfuri ale pantofilor

5. Albastrul pur este ideal pentru serviciu

 

Culoarea albastru clasic, intens este asociata cu puterea, integritatea, seriozitatea, dar si cu competenta. Insa, pe langa acestea, albastrul pur este asociat si cu calmul. Pe de alta parte, are si capacitatea de stimulare a creativitatii. Practic, albastrul clasic este ideal pentru locul de munca.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: