Search for content, post, videos

Cum arata lenjeria intima medievala

In zilele noastre, modelele de lenjerie intima satisfac toate femeile prin varietatea lor, dar v-ati intrebat vreodata ce foloseau predecesoarele noastre in urma cu 600 de ani?

Cercetatorii de la Universitatea din Innsbruck (Viena) au reusit sa raspunda acestei intrebari dupa ce au descoperit un sutien si o pereche de chiloti medievali, purtati in urma cu sase secole, informeaza publicatia americana San Francisco Chronicle.
Daca lenjeria care acoperea pubisul si posteriorul femeii de altadata nu a uimit oamenii de stiinta, sutienul a fost cu adevarat o surpriza, pentru ca arata faptul ca si in urma cu 600 de ani doamnele purtau sutien.
Pana la aceasta descoperire, se considera ca sutienul a aparut ca articol de lenjerie intima abia in urma cu 100 de ani.
Insa gasirea celor doua intr-un castel medieval din Austria demonstreaza faptul ca femeile aveau un simt estetic pronuntat si deseori renuntau la incomodul corset, alegand articole vestimentare mult mai comode.
Mai mult de atat, sutienul arata surprinzator de modern, a atras atentia curatorul de moda Hilary Davidson, de la London Museum.
Oamenii de stiinta au reusit sa stabileasca vechimea sutienului si a chilotului prin datarea cu carbon a tesutului.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *