Search for content, post, videos

6 tipuri de vârfuri ale pantofilor

Nu există femeie care să nu se fi confruntat măcar o dată cu dilema alegerii unei perechi de pantofi. Cu excepția situațiilor în care am văzut din întâmplare o pereche de pantofi: mi-au plăcut, i-am probat, mi-au venit excelent și i-am cumpărat fără să stau pe gânduri.

În rest, căutarea unor pantofi atunci când ai nevoie de ei, poate fi o corvoadă, dacă nu știi care sunt aspectele de care trebuie să ții cont, ca să nu dai greș în asocierea cu ținuta și ca să te simți confortabil în ei.

Ne place să avem cât mai multe perechi de pantofi. Dar oare nu este mai eficient, raportat la timp şi la bani, să știm ce pantofi să alegem în funcție de ocazie?

Într-un articol anterior am discutat despre cum să alegi o pereche de încălțări în funcție de toc, astfel încât să fie adecvată atât siluetei tale(minionă, corpolentă, înaltă, scundă, grasă, slabă), cât si ocaziei pentru care te pregătești.

În acest articol, îți voi povesti despre vârfurile încălțărilor – funcționalitatea lor, ce tipuri se potrivesc anumitor coduri vestimentare și ce mesaje de stil transmit. Odată ce cunoști secretele vârfurilor încălțărilor, nu ai cum să dai greș la vreo ocazie.

  1. Vârful rotund este cel mai versatil dintre vârfuri. Mereu în tendințe, vârful rotund este alegerea cea mai lipsită de riscuri . Considerat clasic și casual, vârful rotund este o alegere potrivită pentru ținutele de zi, indiferent de mărimea tocului (mic, mediu sau înalt). Dacă pantoful este confecționat dintr-un material elegant, atunci vârful rotund poate fi o opține perfectă pentru o ocazie specială de seară.
  2. Vârful migdală sau “almod toe” nu este nici rotund, nici ascuțit. Este considerat cel mai feminin dintre vârfuri. Mesajul de stil pe care îl transmite este delicatețea – laba piciorul pare mai subtire și mai mică. Şi el poate fi asociat cu orice tip de toc (mic, mediu sau înalt). Vârful migdală este utilizat în ținutele de zi și în cele office.
  3. Vârful ascuțit este folosit în special la confecționarea pantofilor stiletto. Asocierea tocului înalt cu vârful ascuțit dă o notă chic pantofilor. Pantofii stiletto sunt alegerea numarul 1 pentru ocaziile speciale, în care se cere maximum de eleganță. Pantofii cu vârful ascuțit și cu un toc mic, kitten heels, pot fi purtați peste zi, în ținutele office.
  4. Vârful decupat sau “peep toe”, care permite să se vadă 2-3 degete de la picioare, reprezintă feminitatea prin excelență. Vârful decupat este apanajul pantofului casual, adecvat ținutelor de zi și de seară, însă este interzis cu desăvârșire în mediul business.
  5. Încățămintea “open toe”, cu vârful decupat în partea din față, ce permite să se vadă toate degetele de la picioare este ideală pentru ținutele de zi și de seară, dând o senzație de lejeritate și confort. La fel ca vârful “peep toe”, nu îl putem asocia unei tinute office.
  6. Vârful pătrat, cândva la modă, azi este marginalizat si evitat de către persoanele care se îmbracă după ultimele tendințe. Criticii de moda îl consideră lipsit de identitate estetică, însă, dacă nu ții neaparat să fii în trend și pui accent pe confort, atunci vârful pătrat poate fi o opțiune practică. Datorită sobrietății pe care o transmite, acest vârf este utilizat cu succes în mediul business.

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *