Search for content, post, videos

Ultimele saptamani ale sarcinii

Atunci cand sarcina este aproape de final, atat tu, cat si bebelusul incepeti a va pregati momentul in care va veti intalni – nasterea.

Cu toate ca medicii fac niste calcule destul de exacte cu privire la momentul in care se va intampla ca bebelusul sa se nasca, in realitate, din statistici, lucrurile stau destul de diferit. Potrivit verificarilor medicale, mai putin de 5% dintre bebelusi vin pe lume la termenul prevazut de medic conform calculelor, exceptandu-i, desigur pe cei programati pentru a se naste prin cezariana.

De regula, cei mici vin pe lume ceva mai repede decat se asteapta viitoarea mamica. Chiar si asa, aceasta nu va trebui sa se sperie intrucat cel mic are organismul complet dezvoltat. Asadar, nu ai de ce sa te temi – inima si sistemul sau circulator sunt complet dezvoltate si functioneaza destul de bine, plamanii sunt si ei complet maturati, capabili sa faca fata noilor cerinte ale respiratiei exterioare, sistemul digestiv va fi capabil sa digere hrana oferita de aceasta data de catre mamica, ficatul isi va incepe functiile odata cu nasterea micutului, fiind astfel capabil sa se transforme in cel mai bun „bucatar”al organismului…
Potrivit medicilor inca din saptamana 36 de sarcina, organismului micutului va reusi sa se conformeze noilor cerinte si sa fie gata de nastere. In cazul in care se intampla ca micutul sa vina ceva mai devreme, chiar in aceasta saptamana, nu va trebui sa va ingrijorati ori sa considerati nasterea ca fiind prematura – bebelusul va avea capacitatea de a se acomoda cu noul mediu in care a intrat imediat dupa nastere, neavand probleme medicale. De regula, ultimile saptamani de sarcina sunt menite sa ii aduca micutului un aport suplimentar de grasime in asa fel incat sa nu ii fie frig atunci cand va veni pe lume.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *