Search for content, post, videos

Trucuri pentru a avea o familie activa

Esti casatorita, ai copii, iar singura activitate fizica, enervanta de altfel, este curatenie in casa. Ei bine, poti redeveni activa si plina de energie daca ii antrenezi si pe ceilalti intr-un joc energic care ar trebui sa se transforme in stil de viata.

Viata de familie iti ridica multe impedimente atunci cand vine vorba de a face sport pentru a te mentine sanatoasa si in forma. Insa poti fii activa chiar daca esti casatorita si ai copii. Secretul consta in a-i antrena si pe ceilalti in jocul tau. Astfel, pe langa beneficiile aduse fizicului si sanatatii (atat ale tale, cat si ale familiei), vei putea petrece mai mult timp langa ei, intr-un mod foarte placut.

VEZI SI

Obiceiuri legate de bugetul familiei de care trebuie sa scapi

Site-ul de specialitate health.com propune patru metode de a-ti transforma viata sedentara, intr-una activa!

Planuieste activitati in aer liber

De ce sa stati in fata televizorului, uitandu-va la film. Profita de timpul liber pe care il ai, spre exemplu in weekend, si mergeti la iarba verde. Venirea sezonului cald permite plimbari in parc si nu numai. Exista terenuri de joaca sau poti profita si de zonele unde poti calca pe iarba pentru a juca volei in trei (sau patru, sau cinci…).

Sport organizat si impreuna

Iesirile in aer liber sunt extrem de bine venite, dar nu reprezinta portia de sport de care are nevoie un om pentru a fi in forma si sanatos. Totodata, daca vrei sa dai jos cateva kilograme sau sa te sculptezi ai nevoie, fara doar si poate, de o sala de fitness. Daca nu ai tragere de inima pentru a te duce singura, coopteaza-ti sotul sa vina cu tine. Ba mai mult, daca copilul tau este usor mai maricel, poti sa il iei si pe el. Unele sali de fitness si aerobic au si programe speciale pentru micuti, concomitente cu cele ale parintilor.

Reamenajeaza camera comuna

Nu fi delasatoare cand vine vorba de amenajarea camerei in care petreceti cel mai mult timp. Fiind vorba, de regula, de sufragerie, redefineste camera. Pe langa televizor si dvd-player, pune si o consola pentru jocuri video, cumpara un joc de sah, remi, dar si twister. De altfel, sunt multe jocuri ce pot fi practicate in interior si care solicita un pic de efort fizic. Trebuie doar sa te interesezi de ele!

Treburile gospodaresti pot fi distractive

Decat sa imparti militareste sarcinile in casa, mai bine le faceti toti impreuna, in acelasi timp. Unul sterge praful, celalalt da cu aspiratorul, si tot asa. Poti implica si copilul in treburile gospodaresti usoare: dupa ce ai dat jos rufele de pe sarma, invata-l cum sa impatureasca hainele. Nu uita sa pui mereu muzica in timp ce faceti curatenie. Poti, totodata, sa alegi o melodie-tema a treburilor gospodaresti pe care sa o cantati toti trei. Ideea de baza este sa transformi o activitate anosta in ceva distractiv!

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *