Search for content, post, videos

Trimestrul 2 de sarcina

 

Luna a patra (Trimestrul 2 de sarcina)

Bebelusul creste repede si are acum aproximativ 20 de centimetri lungime. Cordonul ombilical continua sa creasca si sa se ingroase pentru a transporta cantitati suficiente de sange si hrana. Greturile de dimineata, oboseala si multe alte mici inconveniente din timpul primelor 3 luni de sarcina vor disparea pe masura ce corpul se adapteaza la bebelusul in crestere.

De acum vei incepe sa iei in greutate. Ar trebui sa te ingrasi in jur de 4-5 kilograme, mai ales in urmatoarele 3 luni. Castigul ponderal intr-o sarcina normala se situeaza intre 12 si 18 kilograme. Sutienul si hainele speciale pentru gravide iti pot fi de folos in aceasta perioada.

Din acest moment poti simti miscarile bebelusului. Nu te nelinisti daca nu le simti, dar daca nu percepi nicio miscare pana in luna a cincea, consulta un doctor.

Luna a cincea (Trimestrul 2 de sarcina)

Doctorul poate auzi bataile inimii bebelusului, iar tu vei putea simti mai bine miscarile sale. In aceasta luna vei respira mai adanc si mai des.

Ochii, pleoapele si urechile sunt complet dezvoltate, iar un perisor fin acopera corpul bebelusului.

Micutul este capabil acum sa-ti auda bataile inimii. Zgomotele dinafara uterului sunt de asemenea receptate, desi usor distorsionat, iar bebelusul va avea reactii la muzica si la vocile din jur.

Se recomanda vizitele medicale o data la 4 saptamani in acest trimestru.Doctorul va asculta bataile inimii bebelusului, va supraveghea dezvoltarea sa si ii va determina varsta. Tie ti se va testa urina si tensiunea la fiecare vizita.

Luna a sasea (Trimestrul 2 de sarcina)

Acum porti in pantece un bebelus in miniatura, dezvoltat total, cu exceptie ca pielea sa este ridata, rosie si fara grasime dedesubt. Bebelusul este inca in crestere, iar la finalul acestui trimestru poate incepe sa-si suga degetul sau chiar sa planga. Grasimea subcutanata se formeaza iar pleoapele s-au deschis, permitand bebelusului sa-si dezvolte privirea. Creierul se dezvolta si el in aceasta perioada, iar daca micutul are par, acesta va creste de asemenea.

Pana la sfarsitul celei de-a cincea luna sau inceputul lunii a sasea vei face o scanare cu ultrasunete, numita sonograma. Acest test foloseste ultrasunete pentru a forma o imagine a copilului in uter. Datorita acestui test poti vedea miscarile bebelusului, bataile inimii, marimea si dezvoltarea sa. Doctorul poate stabili sexul copilului acum, desi rezultatele nu sunt de fiecare data sigure.

Cateva simptome pe care le poti avea in cel de-al doilea trimestru de sarcina:

-picioare si maini umflate

-dureri de spate

-sangerari nazale

-tensiune ridicata

Aruncati o privire si peste articolul cu informatii despre trimestrul 3 de sarcina .

Vezi si categoria principala cu sarcina pe trimestre.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *