Search for content, post, videos

Travaliul – simptome de debut

Orice femeie insarcinata isi doreste cu mare nerabdare sa isi tina in brate mica comoara, insa nu poate sa nu se gandeasca la cat de dureros poate fi travaliul.
Chiar daca travaliul se identifica cu contractiile dureroase si lungi, dar si cu momentul expulziei bebelusului, in realitate acesta va putea fi depasit mult mai usor prin insusirea unor tehnici de respiratie, dar si ale unor modalitati de control asupra starilor si reactiilor organismului. In acest mod, nasterea va putea fi privita cu mult mai multa incredere.

Travaliul reprezinta etapa care anunta nasterea bebelusului. Aflandu-se la sfarsitul perioadei de sarcina, orice mamica va putea privi tematoare catre nastere, confundand usor orice reactie a organismului cu insusi momentul de declansare a durerilor facerii.
Pentru a putea trece mai usor peste acest lucru, viitoarea mamica va trebui sa cunoasca cateva simptome de debut ale travaliului:

  • presiune pelvina – mai inainte cu pana la patru saptamani inainte de nastere este posibil ca femeia insarcinata sa resimta o greutate in zona abdomenului inferior. Acest lucru se identifica cu momentul in care bebelusul incepe sa coboare, pregatindu-si nasterea;
  • dureri abdominale – acestea isi pot face aparitia chiar si cu cateva saptamani mai inaintea nasterii. Sunt asemanatoare cu durerile menstruale, insa nu sunt atat de puternice si de nedepasit;
  • pierderea dopului gelatinos – mai inainte cu circa doua saptamani inaintea nasterii ori chiar in ziua venirii pe lume a bebelusului este posibil ca dopul gelatinos sa fie eliminat.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *