Search for content, post, videos

Televizorul si efectele sale in dezvoltarea copiilor

De cand sunt foarte mici, copii par foarte atrasi de imaginile rapide de la tv. La inceput de sunetele diverse si imaginile care se misca, apoi incep sa fie interesati de reclame si de muzica, pana cand descopera desenele animate si fac o adevarata pasiune pentru ele.

Multi parinti profita de acest interes al copiilor si ii lasa sa priveasca in voie inca de la varste foarte fragede, alegand ca in acest timp sa faca alte treburi prin casa sau pur si simplu sa ia o pauza. Din pacate mare parte dintre acesti parinti nici nu isi pun problema daca acest lucru este recomandat pentru dezvoltarea cognitiva a copilului. Unii chiar considera ca fac un bine lasand bebelusul in fata televizorului si chiar cred ca acestea sunt educative. Mai cu seama ca acum exista si posturi de desene pentru bebelusi.

Cel mai probabil acesti parinti nu stiu ca pana la varsta de 2 ani, copilul nici nu trebuie sa priveasca la televizor. In primii doi ani de viata creierul copilului se dezvolta intr-un ritm incredibil, maridu-si practic dimensiunea de 3 ori, iar acest lucru se afla in stransa legatura cu stimulii la care este expus.

Imaginile de la televizor au o viteza mult prea mare pentru puterea de captare a creieruluiu unui bebelus, efectul direct fiind obosirea si agitarea excesiva a acestuia. Suprasolicitarea unui creier aflat in plina dezvoltare nu va face decat sa impiedice dezvoltarea corecta a acestuia, iar efectele vor fi resimtite atat pe termen scurt, cat si lung.
Vezi continuarea pe Mamistietot!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *