Search for content, post, videos

Scris, citit, colorat – activitati utile pentru scoala

Activitatile extracurriculare reprezinta cheia reusitei in asigurarea performantelor scolare. Temele lungi oferite de cadrele didactice atat la scoala, cat si in afara acesteia au scopul de a educa copilul si de a-i exploata toate functiile dezvoltarii cognitive.

Potrivit specialistilor, scrisul, cititul si coloratul reprezinta, poate, cele mai utile activitati extrascolare ce il vor ajuta pe copil atat pentru obtinerea performantelor scolare, cat si pentru mai tarziu.

Asadar, indiferent de disciplina aleasa, parintii vor trebui sa ii indrume pe scolari sa isi faca lectiile cu regularitate si sa completeze, fara a extenua copilul, sfera acestuia de cunoastere prin activitati educative suplimentare.

Scrisul are rolul de a stimula memoria vizuala, dar si de a persevera in cunoasterea noilor teme abordate de profesori. Indiferent de tipul profilului ales – uman ori real – copilul va trebui sa exerseze cu regularitate pentru a reusi sa asimileze cat mai multa informatie pertinenta.

Cititul influenteaza dezvoltarea limbajului si a abilitatilor comunicationale ale copilului. Nu de putine ori s-a remarcat faptul ca profesorii isi indruma proprii elevi sa scrie cat mai mult pentru scoala. Rolul lecturii suplimentare este foarte valoros – largind cat mai mult sfera de cunoastere si de dobandire de noi cunostinte.

Continuarea pe Bebelu.ro

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *